City tog livlinan tack vare succéduon


Umeå City ställde upp till match med två hela formationer, en inte fullt återställd Kristoffer Rådström på bänken, Mattias Hedlund krasslig nog att inte kunna spela matchen, en extramålvakt och minst en handfull förkylda spelare i laget och ställdes mot ett slutspelsjagande Linköping. Igår satt City på läktaren och hejade fram (mentalt i alla fall) Dalen och idag gjorde Dalen samma sak.

Umeå City som saknade flera spelare till match kom ut och spelade helt okej i den första perioden. Gästerna kvitterade och kändes stundtals starkare, men i den andra – förövrigt en av de mindre underhållande innebandyperioder jag har sett – gick City ifrån både på resultattavlan, men framför allt mentalt.

I den tredje perioden var det återigen Peter Larsson och Erik Nilsson som ordnade segern. Duon gjorde de avgörande målen och har varit genomgående bäst för City den här säsongen. Gunnar Domeij var bra i målet efter att ha bjudit på Linköpings första. I gästerna handlade mycket om bröderna Karlsson, som vanligt. Anton bäst idag. Vilket närkampsspel killen har, helt sjukt.

City vann oerhört viktiga poäng i och med att Sirius vann på förmiddagen och att både Mullsjö och Jönköping förlorade sina matcher. Bottenstriden är jämnare än någonsin och efter Finnkampen väntar bortamatch mot Mullsjö för City. En minst sagt viktig match för Umeålaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *