Marklund och publiken de stora vinnarna


Derbyt mellan IBK Dalen och Iksu blev målsnålt, underhållande, böljande, slarvigt och med två lag där försvarsinsatsen var betydligt bättre än offensiven i fokus. Drygt 700 personer fick se två lag bjuda på kämpainsatser i derbyklass och förutom det en målsnål tillställning som ändå hade vissa charmiga inslag.

IBK Dalen, som faktiskt hade några spelare i laget som redan hade spelat en match. IBF Dalen matchade mot Skellefteå tidigare under dagen och då fanns Sandra Larsson, Caroline Stattin och några som satt på bänken i dagens match med på planen. Förvisso spelade de bara 15-20 minuter, men ändå lite underligt inför ett Umeåderby kan jag tycka.

Båda lagen bjöd på kamp och med Iksus otroliga inramning med introt, som i och för sig skulle bli ännu bättre med en annan låt då spelarna springer in, som största trumfort. Publiken levde sig in i matchen och fick se en riktig matchvinnare i Iksumålet i form av Malin Marklund. Hon gör inte några fantomräddningar, men stabiliteten bakåt för Iksu blev matchavgörande. Tjäderborn tappade en enkel retur i första och då var starka Tjärnström snabbt framme och sådana små marginaler blir avgörande.

Pressfikat var det bästa jag varit med om i 090-land. Det matchar inte som när jag bevakade elithockey och det bjöds på grillbuffé i periodpauserna, men att man får Semla och ordentligt kaffe plus chockladbollar med BMI-höjande effekter tackar vi såklart för. Fysfenomen som man är.

Summa summarum var det ingen supermatch, men det var underhållande, det var schemaenligt och det var positiva inslag. I hemmalaget hade man satt ihop kedjan jag tummade för redan innan säsongen med Tjärnström, Mini och Edberg – en kedja som också blev matchvinnande. Frida Norström bäst i övrigt, förutom den kedjan. Hon har växt till sig och väger av situationer på ett felfritt sätt. Kanske bra att hon slipper 30 mil för varje träning och kan utvecklas extra bra under våren.

I Dalen var Sandra Linder bäst på planen. Felicia Tjäderborn var bra i målet och räddade något friläge bland annat, men även Katarina Bjuhr och Malin Hall var bra, Lina Örnberg okej. Syntes dock att laget saknade Linn Lundström lite i matchen. Dalenkaptenen låg hemma i magsjuka och kunde inte spela och då tappade laget lite extra ledarförmåga på planen.

Iksu var bättre genom hela matchen och vann matchen rättvist. Tycker dessutom att domarduon skötte sig i princip felfritt. Jag berömde duon innan matchen och jag står fast vid min åsikt efter matchen, kul att se.

Mer efterspel av matchen imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *