Vem är det som kommer bli golvad idag?


1,45 gånger pengarna säger Svenska spel att det är värt till Iksus fördel. Det tycker jag stämde ganska bra överrens om den bild jag hade inför dagens match. Iksu är stora favoriter och jag kan inte minnas senast IBK Dalen störde Iksu på allvar när matchen spelades i Iksu sportcenter Arenan.

Dalen har tagit steg framåt i sin utveckling och Victoria Wikström spelar inte matchen för Iksu, så att gästerna har en chans är ganska klart. Däremot skulle jag säga att Iksu vinner åtta av tio matcher mot Dalen om man räknar till dagens förutsättningar, framför allt då golvet är hemmagolvet – omklädningsrummet är hemma, hallen är deras och väggarna hejar på Iksu.

Nej, dagens derby kommer säkerligen bli en härlig match. Jag tror att båda lagen är mer motiverade än någonsin, men att Iksu till slut vinner matchen.

Mitt tips: 7-4 till Iksu. Bäste poängplockare i matchen: Cassandra Edberg.

Några saker som kan vara roliga att titta på i matchen:

* Malin Marklund i Iksumålet vaktar kassen mot sina gamla lagkompisar och kommer säkerligen att vilja spika igen.

* Emelie Wibron, som vi under fjolåret uttryckte på bloggen som världens bästa back, har haft svårt mot just IBK Dalen och har sällan varit lika framstående i matcherna mot Umeåkollegorna som i övriga bataljer. Intressant om hon kan få ut sin kapacitet idag.

* Iksus tredjefemma med Hellberg, Eiremo och Söderqvist, hur klarar de sig utan Wikström som kommer heja från läktaren – eller står hon och förmedlar Kokostoppar eller Snickerskakor i fiket månne? Skull inte tro det va.

* Senast lagen möttes var det webbsändning med undertecknad i kommentatorslurarna, frågan är om tjejernas förberedelser är lika minutiösa inför fullsatta läktaren – som med fyra tv-kameror närvarande. Inga namn nämnda – och inga klämda.

* Dalens femma med Di Nardo, Örnberg och Larsson har varit lagets bästa. Får de till det även idag?

* Dalens katastrofala powerplay behöver få en skjuts framåt. Lär komma tillfällen att utöva den spelformen idag.

* Ett av Sveriges bästa domarpar på damsidan dömer matchen: Jon Moberg och Jonatan Lindberg.

18.00 sparkar vi igång med en tekning. Undertecknad finns såklart på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *