Ny stjärnvärvning klar för IBK Dalen


Som ensam media rapporterade bloggen om Andreas Carlboms övergång till IBK Dalen för en dryg vecka sedan. Då menade alla inblandade parter att affären inte var långt gången i processen, men idag kan Innebandybloggen avslöja att Andreas Carlbom är klar för IBK Dalen.

Team Thorengruppen är överrens med IBK Dalen om en utlåning till superligaklubben till den sista april. Efter det är Carlbom återigen Thorengruppens spelare då ”Calle” kommit överrens med klubben om en förlängning av kontraktet.

Carlbom, som lämnade IBK Dalen inför säsongen 08/09 har spelat de sista säsongerna och öst in poäng i Team Thorengruppen, men nu återvänder han alltså till laget där han vann poängligan i samarbete med radarpartnern Daniel Marklund för ett antal år sedan. ”Calle” är en gedigen forward med stor arbetsmoral, härlig teknik och framför allt, det IBK Dalen som mest behöver, en målfarlighet och sniperkunskap som få andra i den här staden besitter.

Undertecknads kommentar:

Carlbom är EXAKT det IBK Dalen behöver, förutom en spelskicklig back som kunde ersätta Filip Stenmark och kanske till och med vara ännu bättre i passningsspelet var det en målskytt som stod högst upp på IBK Dalens önskelista. Nu har ”Calle” anlänt och med honom skapas ett angenämt problem för tränaren Ulf Hallstensson, men som ändå på något sätt placerar honom i en prekär situation.

Carlbom ska spela i en producerande formation och laget har just fått ihop en förstakedja som spelar oerhört bra, men som så sent som i lördags brände mycket chanser. Att placera ”Calle” tillsammans med Ketil Kronberg och Johan Samuelsson skulle vara mitt förstaval då den kedjan behöver en stark skytt, och högerskytt dessutom, som Carlbom är.

Detta gör alltså att Hallstensson måste peta Peder Bodén från andrafemman eller placera lillebror Alexander Bodén i andrafemman. Något som såklart inte är helt lätt då Peder är assisterande tränare förutom sin spelarroll.

Frågar du mig, vilket du inofficielllt gör genom att läsa det här, skulle jag formera den så gott som kompletta forwardsuppsättningen enligt följande:

Carlbom, Samuelsson, Kronberg
P.Bodén, Svahn, Hjort
A.Bodén, Tomasik, Ermling

Sug på den karamellen, en rätt kvalificerad forwardsuppsättning. Alternativ två är att göra en IBF Falun och spela Carlbom tillsammans med två riktiga lirare, typ enligt förslaget nedan:

Carlbom, Samuelsson, P.Bodén
A.Bodén, Svahn, Kronberg
Torp, Tomasik, Ermling

Sedan ska det nämnas att Lars Erik Torp gjorde en strålande match tillsammans med en framåtflygande insats mot Jönköping och frågan är hur Hallstensson ska göra då laget direkt efter uppehållet reser till Warberg för en bortamatch som många i laget grämer sig inför i och med 0–6 gånger två den senaste tiden.

Summa summarum gällande Carlboms återvändande till IBK Dalen: En strålande värvning som garanterat kommer förstärka laget och han kommer prestera – i rätt omgivning. Calle är en producerande spelare och ska spela med antingen Svahn eller Samuelsson som center. Personligen tycker jag att en framspelare ska spela till höger och Ketil Kronberg känns mest lämpad för uppgiften.

3 kommentarer

  1. Tycker du resonerar helt rätt vad gäller placering av Carlbom. Att peta ner Peder känns helt naturligt, enligt mig är det ytterst sällan han producerar. Alldeles för ofta dräller han bort bollen i ett försök att göra något snyggt. Visst blixtrar han till ibland men det räcker inte för att spela i 1:a. Personligen hade jag dock satt Peder i 3:e och låtit lillebror spela i 2:a med Svahn och Hjort

  2. Hör absolut vad du säger, Micke. Vad jag tror kan bli ett betymmer där är att Peder verkligen inte är en spelare för en tredjelina. Peder behöver kreativa och smarta spelare runt sig, men framför allt spelare som kan avsluta. Alexander är som ett rivjärn man aldrig blir av med, han springer mer än de flesta och är säkerligen galet jobbig att möta. Just därför skulle jag kunna se honom med Tomasik och Ermling, även om det kanske inte är en helt dum omgivning till Peder. Svårt är det här, men vad jag dock står fast vid är att Calle ska spela med Samuelsson och Kronberg.

  3. Känns som att man med Alex vet ungefär vad man får oavsett var han spelar. Peder och Calle är andra typer av spelare med andra psyken som behöver förtroende och helst bättre spelare runt om sig i större utsträckning än Alex.

    Man kan ju dock undra vad övriga i laget känner om Calle kliver rakt in i första linan, även om jag håller med att han borde lira där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *