Fotbollsresultat säkrade slutspelet?

Dalens damer tog emot Rönnby i lördags följt av Sala i går. En klassisk dubbelhelg alltså. Jag såg bara den första matchen som alltså slutade med seger för serieledarna Rönnby med 11-2. (En serieledning som dock tappades i och med förlusten mot Iksu på söndagen).

Dalen började dock bra och körde på helt respektlöst. Ledningsmålet kom fullt logiskt när Amanda Öhman kämpade in bollen med backhand. Sedan kommer en ödesdiger minut i slutet av perioden när Dalen tappar in tre snabba mål efter minst sagt virrigt agerande. Än värre blir det när andra perioden fortsätter i samma stil.

Nej, den matchen var helt enkelt ingen höjdare från Dalens sida. Snarare ett riktigt bottennapp – även om motståndet håller riktigt hög klass.

Tycker förövrigt rubriken Dalen valde på sin hemsida var rätt rolig:

”Rönnby var snäppet vassare”

9 mål mer och bara ett snäpp vassare. Rätt hårt betyg för Rönnby. Eller bara väldigt stora snäpp.

**

Louisa Turton ska ha beröm för sitt inhopp i matchen. Tycker även att Katarina Bjuhr och Malin Hall stred på bra hela matchen och visade på bra inställning.  I övrigt känns det som att samtliga kan bättre.

I Rönnby var jag inledningsvis besviken på Karolina Widar men hon spelade upp sig och fick till slut klart godkänt. Men den stora drottningen på banan var Susanna Tuominen. Kraftpaketet smällde in hela fyra mål på Dalens målvakter.

Blev även imponerad av targetspelaren Malin Wikström. Hennes mål till 1-2 är troligen ett av de hårdaste skotten i damernas Elitserie i år.

Hursomhelst. Vad som var mest positivt med den här storförlusten var att möjligheten till snabb revansch fanns där. Snacka om skönt att bara kunna ladda om batterierna direkt och veta att man har chans att avsluta helgen på ett snyggt sätt.

Huruvida 2-0 sedan är ett ”snyggt sätt” går ju att diskutera, men de tre poängen satt garanterat fint för Dalen. De vann alltså söndagens match mot Sala med smått komiska 2-0. Ett mycket klassiskt fotbollsresultat, men ett mycket ovanligt innebandyresultat.

Lina Örnberg gav Dalen ledningen och Sandra Larsson kunde sedan fastställa slutresultatet på ”stopptid” om vi ska fortsätta med fotbollens liknelser.

Viktiga poäng för Dalen i kampen om slutspel. Nu är det hela fem poäng ner till Täby och dessutom har Dalen två matcher mindre spelade.

Det verkar med andra ord som att vi redan nu kan börja ladda för en ny kvartsfinalserie mellan Dalen och Iksu!