Stenberg borde bli avstängd

Sitter och kikar på TV-matchen mellan Helsingborg och Storvreta. Helsingborg kör över serieledarna och leder med 6-1 efter två perioder i skrivande stund. På tiden 19.56 gör Henrik Stenberg en otroligt ful ”butt-ending” på Alexander Nede.

I mina ögon bland det överlägset fegaste man kan göra på en innebandyplan.

Det håller inte att en av sportens blivande storstjärnor ska skämma ut sig med sådana här ingripanden. Förövrigt jättesmart att göra det i en tv-match också när det finns kameror i varje hörn som fångar skeendet.

Som tur var fanns en klockren kameravinkel när man ser hur han skickar klubbans övre spets (knoppen) rakt i magen på Alexander Nede – i en situation helt utanför spelet.

”Skickligt” är fel ord att använda, men han lyckades göra det diskret i alla fall. Så diskret att han inte ens fick en ”tvåa” för tilltaget. Men TV-kamerorna lyckades han inte lura…

Nu hoppas jag att förbundet gör sitt, granskar tv-bilderna, och ger Stenberg en avstängning.

(Är dock inte säker på att man kan straffa i efterhand utifrån tv-bilder men jag hoppas det för rättvisans skull)

5 kommentarer

  1. Fungerar det inte så att om domaren inte noterar händelsen går det att straffa spelaren i efterhand?

    Däremot om domaren ser situationen och dömer tex en 2+10a går det inte att göra något i efterhand eftersom domaren har dömt.

    Är inte säker men har för mig att det är något liknande.

  2. Om det inkommer en anmälan till bestraffning från någon som berörs av ärendet, t ex funktionärer, ledare, styrelseledamöter från någon av de berörda föreningarna så är disciplingruppen skyldiga att ta upp ärendet.
    Så vi får se vad som händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *