Iksu jagar IBK Dalens guldtalang


För lite drygt en vecka sedan meddelade Innebandybloggen att Iksu träffat RIG-kvartetten Fjellstedt, Wahlström, Deutgen och Nygren. I samma artikel skrev jag även att Iksu förutom den kvartetten jagade ytterligare två spelare. Nu är vi redo att släppa de namnen. Iksu har nämligen siktat in sig på IBK Dalens forwardstalang, Julia Nordin.

Nordin, vars kontrakt går ut efter den här säsongen har varit skadad sedan den där oturliga vridningen i Nolia Cup mot Skellefteå. Trots detta ser Iksu stor potential i Nordin, som under fjolårssäsongen var lysande för sitt IBK Dalen.

Min Kommentar:
Julia Nordin är med sin fart och teknik ett konstant hot för motståndarna. Hon har dessutom en löpkapacitet som är hög och passar därför bra att spela kontringsspel i IBK Dalen, även om laget börjat föra spelet lite mer under årets säsong. Men i Iksu skulle säkerligen Nordin få en större utveckling då hon skulle bli mer kreativ, dock är frågan vilken roll hon skulle få i laget, sett till den galna bredden som finns på forwardssidan i Iksu – även om några namn säkerligen faller bort även där.

Förutom nyheten om Nordin har det även pratats en del om att Iksu även ska vara ute efter Dalens yrväder Malin Hall. Någon kontakt ska dock inte ha skett, men tydligen är hon ett intressant namn för Iksu.

8 kommentarer

  1. Ställer mig lite frågande till att om Nordin verkligen skulle får mer utveckling pga mer kreativ i IKSU, av ett par anledningar.
    1. Får hon lika stort utrymme/ansvar i IKSU som i Dalen. Tror inte det. Däremot kan bättre fart/kvalitet på träningarna vara mer utvecklande.
    2. Kreativitet!?!? IKSU spelar inte med mer kreativitet än vad Dalen gör, då ska hon gå till Mora. IKSU och Dalen spelar faktiskt rätt lika, eller är snabba bollsläpp längs sargen kreativitet?

    Tror för hennes utvecklings skulle inte det spelar så stor roll om hon stannar i Dalen eller går till IKSU. Precis som du säger så är hon en bra kontringsspelare, har svårt att se henne ta vassa avslut utifrån i IKSU.

    Det blir nog bra hur som helst för fröken Nordin, får bara hoppas hon blir helt återställd och slipper fler knäskador.

  2. Fattar inte vad som skulle göra Julia mer kreativ i IKSU… Det krävs en utförligare förklaring av Lindberg. Eller har vi en IKSU-supporter i skribenten? Vi har genom åren sett flera ungdomstalanger som försvunnit i mängden av landslagsspelare i IKSU. Löjligt av Lindberg att framställa IKSU som enda alternativ för utveckling av talanger. Sanningen är att IKSU genom åren dammsugit umeåregionen på 100-tals talanger, några få har gått genom nålsögat till A-laget.
    Minns tex Cassandra som ung centertalang värvades och blev back i IKSU?? Tror någon att det berodde på kreativitet? Knappast, konkurrensen gjorde att centerplatserna var upptagna. Hur bra hade Cassandra blivit som center om hon fått fortsätta? Även om Julia är en makalös talang finns inget som säger att hon utvecklas mer av att lita till kollektivet i IKSU än i Dalen där hon har en friare roll.
    Hoppas bara att hon kommer tillbaka från sina skador.
    Lycka till Jullan!

  3. Hundratals 100-tals talanger, lugn nu.

    Så dessa talanger har inte utvecklats och fått en bra utbildning i IKSU? Senast IKSU-Dalen mötes var det 11st spelare på banan som IKSU forstrat till Elitseriespelare.
    Sen har det aldrig varit några problem från IKSU med att släppa spelare till andra föreningar. Däremot finns det föreningar/ledare som ställt till det för ”1oo-tals talanger” när dom har viljat byta klubb.

  4. Till kroppen:
    Du säger att IKSU värvat 100-tals talanger och bara ett fåtal har tagit sig upp till A-laget.. Har du någon koll?
    9 spelare från dagens IKSU trupp har spelat i IKSU Ungdom och 5 i Dalens trupp har också spelat i Ungdom. Samt att de finns fler spelare i andra elitserielag som också spelat i Ungdom.

    Jag skulle tro att IKSU Ungdom är den klubb som genererat flest elitseriespelare sista 5-6 åren, så det där med nålsögat känns kanske inte helt rätt eller?

    Sen finns det inget som säger säkert att hon skulle utvecklas mer i IKSU än i Dalen men rent generellt så utvecklas man mer om man spelar med bättre spelare.

    Urban har väl ganska strama riktlinjer hur Dalen spelar så köper inte ditt resonemang att hon skulle få en friare roll i Dalen än i IKSU.

  5. Ser man på vilka som respekteras i iksu är de många fd dalenspelare, och flera talanger som börjar sin elitseriedebut i ibk dalen, är gräset grönare på andra sidan? absolut och om man ser till slutspel

  6. Hm.
    Spelare i dagens IKSU som är skolade ett par säsonger i ungdom är väle egentligen bara Wilhelmsson, Edberg och Rydfjälls. Övriga har andra föreningar som stolta ska ta till sig att de fostrat elitspelare. Fem skolade på RIG (Torrika, Hellberg, Wibron, JG, Frida E), Norström/Andersson från Skellefteå, två från Ö-vik, Vickan från Dalen, Gidlund och Eiremo Ersboda.
    Tycker faktiskt vi ska lyfta fram ungdomsföreninarna (moderföreningarna) ännu mer än vad som görs i dagens innebandy. De gör i tystnaden ett fantastiskt jobb, föreningar som t.ex. Holmsund, Gimonäs och Röbäck som vårdat lusten att spela innebandy för ett flera Elitspelare i ungdomsåren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *