Diverse news

Även om det finns en helgsummering att vänta så kan jag redan nu inte riktigt hålla mig från att skriva några rader på bloggen.

I går blev Hörnefors krossade av TBS med 2-9 och därmed är det ännu mer skrivet i sten att TBS vinner serien. Vi ska även givetvis nämna att Sandåkernkamraterna krossade TGC med 7-1 (har inte stått ett ord om det på bloggen). Men även om TGC har två raka förluster så ska det oerhört mycket till för att laget ska tappa andraplatsen. Det är förvisso ”bara” sex poäng ner till S-kamraterna – men den här serien har helt enkelt för få lag som rår på topplagen.

TGC har kvar Vindeln (H), Clemens (B), SPIF (H) och IBK Ersboda (B).

S-kamraterna har Clemens (H), SPIF (B), IBK Ersboda (H), Vindeln (B).

Förhållandevis ganska lätta spelscheman för båda lagen alltså, vilket pekar på ett rätt oförändrat tabelläge.

Somliga har ju börjat misstänka att TGC tänker lägga sig. Jag tror dock inte det. Tror snarare det handlar om lite avslappnad inställning eller  kanske rent av en psykisk urladdning efter all publicitet i massmedia…

**

Annat smått och gott från H2:

Utredningen efter matchen IBK Ersboda – Täfteå, där en spelare i Ersboda bland annat ska ha mordhotat en motståndare,  är fortfarande i full gång. Inget nytt angående domen alltså. Spelaren är fortsatt avstängd under utredningens gång då fallet anses vara allvarligt.

En annan som har väntat på sin dom är Niklas Enström i TBS. Det var vid bortamatchen mot Clemens som det blev tilltrasslat efter matchen och Enström fick syna det röda kortet. Han har dock inte varit avstängd under utredningens gång då det inte ansågs vara så allvarligt. Nu har i alla fall domen kommit.
Det blir en matchs avstängning (nästa match mot Täfteå) för den humörspelande backen.

**

Annars då?

Ja, det spelas en del matcher runt om i Umeå i dag. Den som vill se H2 får dock vänta till imorgon.

I H1 spelar Ersboda mot jumbon Sundsvall och RIG Umeå tar emot Wibax Piteå. Sandåkern lirar mot Jemtland på bortaplan.

Imorgon spelas en riktig höjdare (eller man kanske ska kalla det en ”lågare”?) mellan Gamla Stan och GUIF. Förlorar GUIF den matchen kan vi en gång för alla skriva bort laget från spel i ettan nästa år. Vid vinst finns dock fortfarande chans att gripa det där minimaliska halmstrået…

Direkt efter den matchen tar Skellefteå vid för match mot Kiruna. Räkna med att Kiruna kommer vara tokladdade om Gamla Stan vinner. Förlorar ”Gamla” så kan de istället spela hyfsat avslappnat (det skiljer en poäng mellan Kiruna och Gamla Stan i kampen om den sista platsen ovan strecket).

**

På tal om minimaliska halmstrån så finns det ett annat lag som skulle behöva gripa det väldigt omgående och det är Umeå Citys damer som bortaspelar mot Uppsala Ungdom.

Samtidigt får City verkligen hoppas att Iksu Ungdom kan besegra Örnsköldsvik som är sju poäng före City. Ett gap som i denna omgång måste krympas till fyra alltså.

IBF Dalen kan för första gången den här säsongen spela helt avslappnat i bortamötet med Jemtland Innebandy.

Även RIG är på bortaplan den här helgen då de möter FBC Uppsala. En toppmatch som troligen kommer att avgöra vilket av lagen som slutar tvåa respektive trea.

Vindeln får vackert vänta till den 3 mars då det blir derby mot Umeå City på hemmaplan. Förhoppningsvis blir den matchen så laddad som den har potential att bli. Men då krävs det att Citys resultat går vägen den här omgången.

1 kommentarer

  1. FÖRSTÅR INTE hur schefströms avstängning kan ha blivit såhär stoooor? Det är ett stort mysterium och varför tar det sådan lång tid att komma upp med en avstängning för? Känns som att det borde prioriteras då det både är ute på vf bloggen, svt och vem vet snart kanske även sportbladet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *