Dalens sköna kväll

IBK Dalen tog ikväll tre sköna och viktiga poäng mot Pixbo. 8-4 slutade matchen efter en imponerande uppvisning i disciplin och effektivitet av hemmalaget.

Tänker bjuda på några reflektioner i punktform från kvällens händelser:

*Förste målskytten. Vi tippade inom laget vem som skulle göra första målet. Ingen tänkte ens på Mattias Wallgren – men det var en rejäl handledsrökare som landslagsbacken sprättade in i nättaket.

*Martin Östholm frånvarade.  Riktigt tråkigt. Jag hade sett fram emot att se honom.

*Peder Bodéns straff. En helt otrolig miss efter en mycket, mycket snygg fint som var värd ett mål. Han gjorde helt rätt som bara skrattade åt eländet.

*PP-målet. Ketil rörde sig perfekt vid målet. Han backade upp i precis rätt tillfälle och då kom Nilsberths delikata slagskottspassning rakt på bladet. Ett hockeylikt mål som man borde se oftare i innebandyn.

*Tim Wiklund. Med sitt 43:e skott för matchen (svag överdrift) hittade han nätet vackert via stolpen. Därefter följde en Olof Schäfer-lik målgest av högsta klass. Kul för ex-Riggaren att få visa upp sina kunskaper i sin förra hemstad.

*Patrik Malmströms mål. Oooooooh vad snyggt. En enkel, lugn, kontrollerad tunnel följt av ett harmoniskt handledsskott i taket. Jag väntade mig sju ärevarv som målgest men han förblev otippat lugn.

*Andreas Carlbom. Jag vill påstå att ”Calles” hemmacomeback i Dalen var en starkt bidragande orsak till den fina publiksiffran. Många var sugna på att se med egna ögon hur han hanterar SSL-kostymen. Så här i efterhand kan man konstatera att han till 100 % håller hög SSL-klass. Han gjorde två mål, stod för en imponerande arbetsinsats, och han kunde dessutom fått med sig en eller två assist med lite mer flyt.
Jag påstår fortfarande att han är en man för landslaget. Han kombinerar fart, målsinne, arbetsinsats, framspelningar osv på ett sätt som få andra bemästrar i det här landet.

*Förstafemman. Mattias Wallgren, Robin Nilsberth – Johan Samuelsson, Andreas Carlbom och Ketil Kronberg. Där har du en av sveriges hetaste formationer just nu. Allra bäst i den kedjan tycker jag att Ketil var. Han var helt enormt bra. Det känns som att han har fått en nytändning i och med ”Calles” återkomst.

*Martin Rudeström. Man blir glad när en så lojal kille som han, som har spenderat så oerhört mycket tid på en bänk/läktare, får gå in och dominera i en match som denna. Han var ruskigt vass i målet. Framförallt i den första perioden när bolltappen i Dalens uppspelsfas avlöste varandra. Hallstensson lär ha rejäl huvudbry då han ska ta ut målvakten till nästa match. Enligt mig är det solklart att Rudeström ska fortsätta.

Övriga reflektioner…

*Amanda Öhman har ingen karriär framför sig som rullstolsinnebandyspelare. Om man ska fiska får man i alla fall se till att man kan köra stolen framåt när man väl får friläget…

*Speaker-Hasse. Vilket lyft med honom tillbaka vid mikrofonen. 2000 låter sååååhääääääääääääääääär!

*Nian i det gula rullstolsinnebandylaget var fruktansvärt dominant. Älskade att se hur han verkligen krigade för att bollen skulle in.

*Den gymmade domaren måste skaffa en mindre tröja. Den han hade var på tok för stor och man såg inte definitionerna av hans muskler tillräckligt tydligt.

*Emil Julkunen i Pixbo påminner väldigt mycket om Joakim Lundberg. Snacka om lik spelstil med blixtsnabba vändningar och bländande teknik. Sevärd spelare helt klart.

****

Avslutningsvis måste jag tyvärr ta upp kvällens stora fiasko och det är pressläktaren. De nya strålkastarna gör att man inte längre kan sitta i ”båset” utan nu får man som pressrepresentant lov att sitta på ett bord på vänster sida av båset. Sikten därifrån är bedrövligt dålig och de nya strålkastarna skymmer sikten ytterligare.
Detta är ett rätt stort störningsmoment för oss som jobbar på matchen. Kanske att pressen kan få lov att sätta sig rinkside bredvid sekretariatet på något vis. Eller att man bygger ihop någon anordning på kortsidan vid VIP-fiket. Typ ett barbord med höga stolar. Där skulle man kunna sitta och se riktigt bra. Något måste i alla fall ske för situationen just nu är under all kritik.

**

Nåväl. För att återgå till det positiva så ökade Dalen sina chanser till slutspel rejält i och med denna seger.  Dessutom skickade man ut rätt tydliga signaler till de som såg matchen om att man mycket väl kan bli en obehaglig motståndare i ett eventuellt slutspel.
En spännande fortsättning följer i SSL!

4 kommentarer

  1. På tal om ingenting, vilket lag är superligans snällaste lag, 1-4. alltså utvisningsminuter? Skulle vara intressant att läsa

  2. Såg Urbans kommentar på Facebook för en tid sedan, ”Carlbom till Dalen, en bra dag på jobbet”, är det någon som sett nåt i stil med ”tack Thoréngruppen för en bra lösning med utlåning av Carlbom till oss”? Lite ödmjukhet kanske inte skulle skada.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *