Helgsummering (Herrtvåan)

 Här har jag redan varit och och tjuvstartat lite på bloggen då jag skrev om Hörnefors – TBS. Den matchen spelades i fredags och slutade med 2-9 till TBS. Ett tråkigt resultat om du frågar mig. Jag vill se jämnare matcher än så när serieledaren möter dåvarande tabelltrean på bortaplan. Tyvärr är serien väldigt ojämn.

Hoppas i alla fall att TBS lyckas i kvalet. De är uppenbarligen för bra för tvåan och skulle säkert hålla sig kvar i ettan. Då blir samarbetet med det allsvenska laget lite mer gångbart också.

**

På söndagen spelades sedan de övriga matcherna i serien.

Umeå IK fick äntligen känna på segerns sötma igen genom att besegra Täfteå med 10-8 i den lilla Täftehallen. UIK fick en smakstart och gick tidigt upp till 0-3, men efter två perioder hade Täfteå jobbat ikapp till 5-5.

I slutperioden fick Umeå IK sedan en liknande smakstart som den i första då tre snabba mål gjorde ställningen till 5-8. I slutet hinner det dock bli spännande igen när Täfteå reducerar till 8-9, men med 1,5 minut kvar kunde Patrik Andersson, med sitt tredje mål för dagen, spika kistan till 10-8. Johan Björk och Mats Tellné gjorde två var.

Täfteå hade tre tvåmålsskyttar i Sebastian Alenius, Måns Åström och Mattias Strandberg.

**

Obbola, som förra helgen skrällde mot TGC med ett Erik Zakrisson-boostat lag, lyckades inte alls mot Vildmännen. Efter första perioden var ställningen 0-6 till de manfagra gästerna.

I andra fortsatte målfesten till 0-9 innan Obbola äntligen öppnade målkontot. I tredje släppte Obbola in tre mål till men man lyckades samtidigt hyfsa till förlustsiffrorna till 5-12.

Samuel Karlsson var tillbaka i högform med fem mål och två assist för sitt Vildmännen. Anton Sigvardsson gjorde tre – alla i sista perioden.

Obbola hade ett utspritt målskytte med fem enmålsskyttar.

Det går förövrigt rätt mycket rykten om att Vildmännen lägger ner verksamheten efter den här säsongen. Det vore synd, men samtidigt förståeligt med tanke på hur märklig den här säsongen har blivit med mycket skador och dålig träningsnärvaro.

Om så blir fallet så blir det intressant att se var spelarna hamnar. Det finns trots allt en hel del kvalitet i laget. Samuel Karlsson skulle t ex utan tvekan göra bra ifrån sig i Allsvenskan.  Utöver han finns det många andra i laget som också skulle vara bra värvningar för många lag här i staden. Men jag ska inte ta ut nedläggningen i förskott utan vi får helt enkelt se vad som händer. Förhoppningsvis finns det klassiska laget kvar även nästa säsong.

**

Sandåkernkamraterna hade målfest mot Clemensnäs. 18-2 slutade kalaset.

Mattias Grahn fick rejäl islossning då han prickade in hela fem mål i 0910-kassen. Därmed dubblade han nästan säsongens totala målskörd. En härlig afton för Grahn helt enkelt. Alexander Alenius, den pålitlige poängplockaren, blev näst bäste målskytt på planen med ett hattrick.

Speciellt mycket mer än så tänker jag inte skriva om matchen då resultat som 18-2 knappast tilltalar mig. Det är snarare så att jag tycker det är pinsamt att det blir sådana här resultat. Det blir ju knappt ens roligt för Sandåkernkamraterna vilket säger en del. Synd att den här serien inte kan vara jämnare. Clemens har t ex bara en vinst på 18 försök och -60 i målskillnad…

**

TGC är efter två raka förluster tillbaka på det vinnande spåret. Detta efter 10-6 mot ett formstarkt Vindeln. TGC gick tidigt upp till 3-0 men tappade in två snabba bollar innan första paus. I andra gjorde man precis samma sak – först tre snabba mål upp till 6-2 för att sedan tappa till 6-4 precis innan pausen.

I tredje då? Ja, då gjorde TGC fyra raka mål innan Vindeln, återigen i slutet av perioden, reducerade två gånger om. Märklig struktur på matchen med andra ord.

Vindeln hade två stycken tvåmålsskyttar i form av Lars Wilhelmsson och Tobias Sjögren. 

I TGC var målskyttet som vanligt rätt utspritt men domarprofilen Nariman ”Nessi” Navaee var målgladast av alla med tre mål. Mattias Öster-Waara gjorde två, varav ett på straff.

**

Som vanligt när IBK Ersboda spelar hände det en hel del åt båda hållen. Ersboda tog ledningen med 3-0 men tappade sedan matchen totalt för att sedan återta den i slutskedet. 10-9 slutade rysaren och matchvinnare blev… ja, gissa en gång.

Ledtrådar:

*Han är alldeles för bra för division II.
*Han har bra backslick.
*Han har stor vinkel.
*Han hatar inte att skjuta. Hårt dessutom.

Förövrigt gjorde denna man fem mål i matchen varav tre då det behövdes som mest. IBK låg nämligen under med 9-6 en bit in i tredje perioden.

I SPIF var Thomas Lindgren poängbäst med 4+2 men det räckte alltså inte till några poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *