Måndagsblogg a´la Lindberg


Söndagen blev inte alls som jag hade tänkt mig och därför blev det en väldigt inaktiv helg på bloggen för mig. Ska såklart kompensera er genom att göra någon form av frenesi här på bloggen inom kort. Arbetet är i full gång för att få ihop våren. SM-slutspel, SM-finaler, heltidsjobb, EFT, Innebandygalan och allstarmatchen. Nästan så vi snart börjar annonsera om förstärkning här på bloggen. Samtidigt som jag skrev det där började jag fundera om jag var seriös eller inte.

Liverpool vann Ligacupen idag. Så idag hoppas jag alla med Liverpoolsympatier går med hakan högt och jag kommer såklart att klä mig i Liverpoolrött under delar av dagen. Vad annars?

En helg har passerat och det mest påtagliga måste väl ändå vara att Simon Sedin gjorde åtta mål för Örnsköldsvik i matchen mot Hudik/Björkberg. Återigen en Dalenspelare som satte käppar i hjulet på Jakob Jonsson och co. Åtta mål, vad gjorde Samuelsson? Inte ens hälften.

Johan Röring gjorde åtta mål för Ersboda SK dessutom och det ska förståss hyllas, även det.

På elitsidan förlorade Umeå City borta mot Storvreta. Självklart ingen match man kan begära att något lag ska vinna, men samtidigt hade de tre poängen verkligen suttit bra för Putte och Grubbes gäng. Förlusten innebär att Umeålaget just nu sätter alla sina förhoppningar till FC Helsingborg kommande helg och att City ska kunna rubba AIK på hemmaplan i samma omgång. Poäng där och Citys chanser lever fortfarande då bortamatchen mot Jönköping fortfarande ska spelas. I sista omgången har City en tuff match mot förmodligen slutspelsjagande Warberg. Jönköping reser till Linköping med samma problematik och för att City ska ha någon chans på nytt kontrakt är en seger mot JIK ett måste. Laget måste dessutom ta minst en poäng mot Warberg eller AIK då JIK har en allt för stor marginal i målskillnadskolumnen.

IBK Dalens damer skickade Örebro till division I och det var knappast någon skräll. Seger mot Karlstad var lika väntat det. Imponerande att laget faktiskt fick bättre målskillnad än Iksu under bortahelgen. 17-5 för Dalen ger 12 plusmål och 18-7 för Iksu bara +11. Jag sa inför omgången att Iksu behövde minst tio plusmål inför avslutningen för att kunna gå om Kais Mora på målskillnad och det klarade ju Iksu med ett måls marginal. Tycker dock att Iksu skulle kunna göra ett bättre resultat än 9-6 mot ett så pass dåligt elitserielag som Karlstad. Nåväl, sex poäng inkasserade för båda elitserielagen. I Iksu verkar Elin Tjärnström ha dominerat och i Dalen pratas det om firma Di Nardo/Larsson – som vanligt. Kan ju dock bara gå på vad andra säger då jag inte var på plats i varken Karlstad eller Örebro. Konstaterade dock att det är vår där.

För Iksus del kastades nog många av deras supportrar mellan himmel och helvete under gårdagen. Rönnby kvitterade mot Kais Mora med 19.46 på klockan. SJU sekunder senare slog Elin Reinestrand in 5-4 till Kais Mora som därmed befäste sin serieledning. Mora har tolv mål att spela på och två poäng inför de avslutande två matcherna av elitserien. Det kommer SÅKLART att bli oerhört spännande att se om Mora lyckas besegra Djurgården och Täby för att vinna serien. Vi alla hoppas väl, hur som helst att det blir en ny kvartsfinalserie mellan IBK Dalen och Iksu. Nästa helg avgörs i alla fall elitserien.

**

Team Thorengruppen vann över Järfälla med 10-5 och befäste därmed sin andraplats i tabellen, åtta poäng bakom Granlo med fyra matcher kvar att spela. Inget är väl omöjligt, eller ja. Det här är nog det. Förr pratade innnebandy-Sverige om Carlboms betydelse för laget, men just nu är det Johan ”Säl” Nilsson och Fredrik ”Otto” Ottosson som för skutan framåt i Calles frånvaro. Jacke fick dessutom komma med i poängprotokollet. Noterat. Allsvenskan känns ganska kall för tillfället, men Thoren kämpar på i toppen och en andraplats är såklart något att kämpa hårt för. Rätt okej säsong som nykomligen om det står sig när vi summerar det här.

**

Ikväll väntar hemmamatch för IBK Dalen och Andreas Carlboms offentliga presentation i Dalentröjan för hemmapubliken. Fick höra att över 1000 förköpsbiljetter redan var sålda till kvällens tv-match mellan Dalen och Pixbo Wallenstam. En möjlig kvartsfinalserie och dessutom repris på fjolårets kvartsfinalserie. Kul match att skåda, sen om man väljer att göra det från tv:n eller på plats avgör väl vart i världen du läser detta.

**

Som absolut sista notis har jag två saker att säga. Ja, jag hörde hur det där lät, men vi lämnar det så. Mer info om Innebandygalan kommer under veckan, det kommer även att presenteras de första namnen inför Allstarmatchen samma dag.

Till sist tänkte jag bara säga att Umeåinnebandyn (innebandyfamiljen) fått en ny offentlig hashtag på twitter. Skriver du något om Umeåinnebandyn, markera din tweet med: #ibume

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *