Flinkens blad dräpte Guif – Gamla vände


Det fylls på med fler och fler snackisar från serierna under eliten. Den här gången var det i matchen mellan Gamla Stan och Guif uppe i 0910-land och Eddahallen. Gästande Guif ledde matchen med 4-3 med ungefär fem minuter kvar att spela. Den före detta bloggmedarbetaren, Pär Wilhelmsson, satt utvisad två minuter och i boxplay föll Guifs Johan ”Flinken” Flinkfeldt framför Gamla Stans bås.

– Med ungefär sju minuter kvar tycktes jag se att deras nummer elva hade olika fabrikat på klubba och blad så jag sa till våran kapten (eftersom att bara kapten får begära koll av utrustning) att han med ungefär fem minuter kvar skulle säga till domarna. 14.39 så föll nummer elva i kamp med vår spelare precis utanför vårt bås så då passade vi på, säger Rasmus Karlsten.

Gamla Stan fick då chansen att spela fem mot tre då Flinken, enligt regelboken, tilldelades matchstraff 1.

– Kändes tråkigt, verkligen och framför allt på det sättet, även om jag förstås vet om det tycker jag att det var tråkigt att det ska behöva bli på det sättet. Jag vet ju vad det gäller och kan reglerna, men jag tycker det är en ganska löjlig regel. Som jag förstått ska det vara lite oskrivet att man inte säger det. Krävs ju att motståndarna ser det, säger Flinkfeldt.

Med en dryg minut kvar av matchen tod även Gamla Stan ledningen genom Fabian Karlsten. Hemmalaget höll ut och vann tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden. I och med resultatet har Gamla Stan tagit sig upp över sträcket och Gulf kan med största sannolikhet rikta in sig på division II-spel kommande säsong då laget har sju poäng upp till Gamla stan som är sista lag på säker mark.

– Jag tycker mest synd om Kiruna. Jag är ganska övertygad om att vi hade vunnit det här om vi spelat fem mot fem. Nu får Kiruna som tredjepart lida för det. Nu tror jag tyvärr att vi är rökta. Det är tråkigt. Det har inte studsat vår väg. Jag tycker att vi har ett lag som är bra nog att vara framför Kiruna, Gamla Stan och Sundsvall, men det har inte hållit hela vägen, säger Flinken.

Fabian Karlstén, hur kändes det att behöva ta till ett sådant ”knep” för att vinna matchen?

– Riktigt svinigt gjort men vi krigar för att hålla oss kvar och då är allt tillåtet. Det kan ju knappast ha kommit som någon nyhet för dem att man inte får kombinera märken, speciellt efter senaste tidens skriverier om Samuel Karlssons matchstraff, så de har bara sig själva att skylla. Sen så har vi ju inte säkrat något kontrakt ännu då det med stor sannolikhet ändå kommer att avgöras i sista matchen mot Kiruna men det är klart att det var viktiga poäng, jag tycker dessutom att vi vann välförtjänt. Sen med tanke på den snöpliga förlusten mot GUIF på bortaplan så kändes det egentligen bara som att vi tog tillbaka poängen som de stal från oss den gången.

7 kommentarer

  1. Det är inte snyggt gjort. Att spela med klubblad från ett märke och skaft från ett annat kan vara direkt förenat med fara för övriga spelare, domare och publik. Men att se detta och att ”spara” tillfället för att utnyttja det i resultatfördelar stinker.

    Man tar upp det när man ser det eller så håller man käften.

  2. Tycker Gamla stan gör helt rätt. Sen att Rasmus har kylan att vänta tills det bara är 5min kvar är ju så taktisk klockrent gjort. Men snart kanske alla juniorer lär sig att inte blanda olika märken. Så svårt är det inte!

  3. Regeln finns och då måste man följa den. Men straffet är ju orimligt hårt. 5 min + matchstraff är ju inte alls förenat med brottet. Regeln har kommit från tillverkarna någon annan vill nog inte ha den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *