Helgsummering (H2)

Som utlovat kommer här summeringen av den sista omgången i årets division II.

Beklagar att den är försenad, men så är det.

Umeå IK fick avsluta säsongen med en förlust mot Hörnefors med 5-8. Johan Svensson inledde händelserna med att bli utvisad i fem minuter i slutet av första perioden. Den femman blev dock inte så ödesdiger Hörnefors bara gjorde ett mål i PP samtidigt som UIK lyckades göra ett mål i boxplay genom Peder Klasson. 

UIK gick till paus stärkta av detta och gjorde också 2-1 i början av andra, men efter det gjorde Hörnefors fem raka mål. Martin Bjuggstam var tremålsskytt vid det laget och han gjorde även sitt fjärde mål för dagen i slutperioden.

När Mats Tellné reducerade till 5-7 med tre minuter kvar tändes ett litet hopp för UIK, men det dödades definitivt när den lille Johan Königsson satte spiken i kistan.

***

Täfteå tog en något otippad seger mot Obbola på bortaplan med 8-7. Matchen var jämn, men i andra perioden gick Täfteå ifrån till 7-4 efter periodsiffrorna 4-2.

I tredje ryckte sedan Obbola upp sig för att försöka hämta ikapp, men närmare än 6-7 och 7-8 kom man aldrig. Matchen var körd redan på 18.33 då Obbola lyckades dra på sig två utvisningar i samma sekund. Den ena för protest.

Knappast lyckat att avsluta i spel 3-mot 5 då man jagar en kvittering. Någon som såg situationen? Var den första utvisningen korrekt, liksom den efterföljande protesten? Eller var det hela en ”domarskandal”?

Alltid känsligt med utvisningar under de sista minuterna på en match…

Noterbart är att Tobias Berglund blev Täfteås enda tvåmålsskytt. Segern var med andra ord en klassisk lagseger med utspritt målskytte.

I Obbola gjorde William Henriksson och Erik Johansson två mål var.

***

SPIF fick avsluta säsongen med seger mot Clemens med 10-8. Detta efter en smått sanslös avslutningsperiod med 10 mål, straffmissar och utvisningar. Resultatet i matchen känns väldigt ”Clemens” (nytt adjektiv) på något vis. Många mål, men förlust ändå. Nära, men förlust ändå. Lite så.

Thomas Lindgren blev som så många gånger förr hjälte för sitt kära SPIF. 4+1 åstadkom han i den här tillställningen. Frågan är om han orkar bära laget på sina axlar en säsong till? Han är ju i och för sig bara född -78 så nog finns det kvar en hel del spring i benen.

Markus Stenberg gjorde två mål för Clemens.

**

Matchen mellan TGC och IBK Ersboda handlade mycket om Mathias Mattssons jakt på 100 poäng. Men sju poäng i matchen räckte inte… ”Mattis” stannar på otroligt retfulla 99 poäng och lär ironiskt nog spela upp ett gäng reprisbilder från säsongen med missar. ”OM jag hade satt den där bollen” – ”OM han hade gjort mål där på min passning” – ”Då hade jag haft 100 poäng”. Typ så hade jag tänkt i alla fall.

Missförstå mig rätt. 99 poäng är ett magiskt facit men man gör ju nästan hellre 92 än 99. Bara för att då är man inte så sjukt nära den där magiska 100-gränsen.

Matchen vann i alla fall TGC med 11-8 utan att förta sig. Nu väntar hårdsatsning med söndagsträningar och grejer inför torsdagens kval mot Luleå. Mer om det kvalet kommer här under veckan.

Magiskt att den matchen spelas sent på torsdagskvällen så man hinner se Dalen innan!

**

Sandåkernkamraterna fick avsluta säsongen med en bortavinst inför blott 80 personer i Fritidscentrum. Då förstår ni att det var Vindelns IF som stod för motståndet.

6-8 slutade matchen i de vitrödas favör.

Johan Reichler blev stor hjälte med fyra kassar. Den meningen trodde jag aldrig att jag skulle få skriva när han spelade som defensiv sluggerback i Allsvenskan.

I Vindeln stod Per Nilsson och Jonny Granström för två mål vardera.

**

Sist men inte minst avslutades denna omgång i kväll när TBS besegrade Vildmännen med 11-7. Redan efter 11 minuter av första perioden var segern  i princip klar när TBS hade gått upp till en 4-0-ledning.

Vildmännen var aldrig nära efter det. 11-7 låter inte så farligt men Samuel Karlsson, som förövrigt ryktas förstärka just TBS inför nästa säsong, snyggade till siffrorna i slutet av matchen med två snabba reduceringar.

Rickard Öberg och Jim Johansson gjorde varsitt hattrick för TBS.

Frågan är – var detta Vildmännens sista match någonsin? Rykten går om att laget ska lägga ner. Jag hoppas att det inte stämmer då det är ne klassisk förening i Umeå. Men spelarmaterialet är just nu lika tunt som en fin spansk delikatesskinka och frågan är varifrån man ska förstärka laget? Kan en sammanslagning med något lag vara aktuellt?

Vi får helt enkelt se.

Som ni märker kan man inte undgå att tjuvstarta lite om framtida spekulationer. Det vi kallar för Silly Season. Vi kommer göra vårt yttersta för att bevaka detta åtminstone ett tag innan vi går på välförtjänt bloggvila.

**

Jag vill avsluta med att tacka alla trogna helgsummeringsläsare för den här säsongen. Nu väntar kvalbevakning och säsongssummering.

Jag kommer att summera D1, H2 och H1 på ett liknande sätt som ifjol med uppdelade inlägg där tre/fyra lag bedöms i varje inlägg. Det blir helt enkelt uppdelat så att det ska bli enklare att läsa.

 

7 kommentarer

  1. Blott 80? Kan ärligt säga att det med div2-mätt är en rätt bra publiksiffra.. Har varit på en del div2-matcher i år och kan lugnt erkänna att man inte behöver oroa sig för bli utan plats på läktaren när majoriteten av div2-lagen har hemmamatcher. Det finns några undantag dock som har mycket publik på sina matcher såsom Hörnefors, TBS, samt vid våra hemmamatcher. Säkert nåt lag jag glömt men fyll gärna i om någon kommer på nåt fler lag.

    Däremot bör förbundet till nästa säsong spela sista omgången på en kväll, när det är vår och sol ute är det inte alldeles enkelt att locka folk till en innebandyhall kl 1300.

  2. Det var inte alls tänkt som ett ”hån” mot Vindelns publiksiffror.
    Om det är något jag hyllat Vindeln för på den här bloggen så är det draget vid hemmamatcher, och det står jag kvar vid!
    Keep up the good work.
    Kvällsmatcher var faktiskt en bra idé dessutom.

  3. Hur skulle ert all star team för div 2 se ut?
    Mv Andreas Grahn SSK
    B Patrik Gotthardsson TBS
    B Sebastian Söderlund TGC
    C Rickard Öberg TBS
    F Mattias Matsson ERS
    F Samuel Karlsson Vild

  4. Jag får nog ta fälla in taggarna och be om ursäkt för att jag inte duger till att läsa och förstå text tidigt på morgonen… och jag förstår absolut inte ironi förrän efter niofikat på jobbet… Självklart förstår jag vad du menar när jag läser ditt inlägg igen.

    Gällande keep up the good work så vill jag hälsa detsamma till er som skriver den läsvärda innebandybloggen.

  5. Snälla Jonas, varför kasta skit på förbundet? Vi blev ju erbjudna att spela bort matchen på onsdag el torsdagkväll, trots det valde ni att den skulle ligga kvar på lördag.

  6. Till SSK.
    Jag vet inte om jag kastar skit på förbundet när jag skriver att jag tycker att den sista omgången borde spelas en veckodag för att locka mer publik. Menar då hela den sista omgången och inte några strömatcher.

    Det stämmer att vi blev erbjudna att flytta matchen.
    Anledningen till att vi inte kunde flytta den med kort varsel var att det i samband med denna match hade vi stipendieutdelning till minne av Niklas Kärrman. Det var inbokat sedan länge att vi skulle dela ut stipendiet den lördagen under vår match mot Sandåkernkamraterna och vi kunde därför inte flytta matchen även om vi faktiskt gärna hade gjort det om vi kunnat.

    Jag trodde att Sandåkernkamraterna fått denna information men om så inte är fallet är jag den första att beklaga för detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *