Lättare att blogga när man vinner


Det har gått ett gäng dagar sen jag bloggade senast, och 15 mål framåt och 4 mål bakåt senare är jag nu tillbaka. Som så många andra redan påpekat så kan anledningen kort summeras till Ketil Kronberg, han är ett monster just nu! Täbys backar och Daniel Ramsin lär drömma mardrömmar om honom nuförtiden..
Jag kan säga att jag har en rätt tacksam uppgift i min formation för tillfället. Se till att vara i vägen så mkt jag kan för motståndarna och ge bollen till någon annan i femman så snabbt som möjligt. Resten brukar lösa sig själv. Jag spelar ju trots allt med en av Sveriges spelskickligaste backar, Sveriges bästa center, en av de vassaste och avigaste avslutarna i SSL och mannen som inte går att beskriva med ord just nu, han som bara valde att helt sluta göra misstag när slutspelet började..

2-1 i matcher och chans att avgöra på hemmaplan på torsdag. Vi har gett oss själva ett bra utgångsläge. Men det är 0-0 igen när matchen börjar och det kommer krävas en ännu bättre insats av oss mot ett desperat Täby som nu står inför eliminering. Precis som jag skrev efter förlusten i första matchen så har resultaten hittills inte den minsta betydelse. Det gäller att vi är ödmjuka inför uppgiften. Och jag vill fan inte behöva åka ner dit igen!

Matchserien har varit tuff och fysisk hittills, framförallt drabbningarna nere i Tibblehallen. Men jag tycker vi har varit väldigt duktiga på att hålla oss disciplinerade trots mkt provokationer och efterslängar i slutet. Känns nästan bara skönt när de lägger så mkt fokus på sånt och ger oss bara ännu mer energi, medan vi bara trummar på, tyskt och disciplinerat.

Även om det är förstakedjan i synnerhet som har levererat i protokollet så krävs det mkt mer än så för att vinna matcher. I vårt lag har vi just nu 16 andra spelare som gör allt för att ge Ulf så bra förutsättningar att coacha under matcherna som möjligt. Vi har en målvakt som har varit säkerheten själv sen han blev kvitt sina förkylningsproblem, 8 ytterligare spelare som köper att man inte coachas lika hårt som de första fem, men ändå kliver in och krigar för sitt liv när de är på planen. Det finns spelare som är redo att avlasta eller spela i specialteams om det behövs och pushar och ger energi till dem som behöver det. Alla vitala bitar i ett lagbygge med ambitioner att gå långt. Ett exempel är att jag nog aldrig sett Peder backchecka så hårt, eller täcka så mkt skott, eller kliva in och ta stryk framför Täbys mål. Ett annat är en kommentar min rumskamrat från gårdagen, Alex, klämde ur sig igår. ”- Jag skiter faktiskt i om jag får sitta på bänken resten, så länge vi vinner”. Det är lagmoral!

Veckorutinerna ser rätt lika ut för oss under slutspelet. Match, rehab, lättare träning med fokus på detaljer, match, rehab, lättare träning med fokus på detaljer osv.. När matcherna är så tätt inpå varandra blir det ruskigt viktigt att tänka på alla de små, ”tråkiga” detaljerna. Man äter och dricker mer noggrant, planerar dagarna bättre, allt fokus ligger verkligen bara på plasten, den s.k. bubblan.

Vad händer utanför vår lilla bubbla då? Har fortfarande inte hört nåt från Umeå City? Men jag vet att Peter just har blivit pappa, stort grattis till er lilla pojke, så jag förstår om prio legat nån annanstans. Vet också att Urban varit i kontakt med alla de sju spelarna det skrevs om i tidningen och har stämt möte med några av dem redan. Spännande!

Dalens damer räckte inte till i år heller, är det månntro ett kvartsfinalspöke som härjar i laget, så är det ju varje gång vi åkt ut? Det är inte att motståndet helt enkelt varit bättre, dålig form, fel taktik, skador osv.. Nä, det måste vara ett spöke. Vårat heter Laban, undrar vad damernas heter, Casper kanske?

Slutspelsskäggen växer i laget, frontrunners än så länge: Alex, Alm, Martin, Carlbom, Peder och jag själv. Sen har vi några som gör ett tappert försök och bör ha lika mkt ”cred” även om det inte riktigt uppnått samma resultat hittills i Svahn, Samuelsson, Kim, Hjort, Robin, och jag kanske glömmer någon, men ja, ni får undersöka noggrannare själva på torsdag.

För jag hoppas nu att så mkt folk som möjligt pallar sig till Gammlia arena på torsdag kl 18:30 då det är dags för kvartsfinal 4:5. En semifinalplats för första gången sedan 2005 står på spel. Matchboll Dalen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *