Dansant TGC vann

Efter IBK Dalens uppvisning bar det naturligtvis av mot Vildmannahallen för kvällens kval till division I mellan TGC och IBK Luleå. Personligen gled jag in ganska perfekt till Zumba-uppvärmningen som TGC bjöd på. Riktigt kul faktiskt. Finns flera videos på Facebook att njuta av om man missade det.

**

TGC fick också en dansant start på matchen när Tobias Renström flippade in 1-0 efter 02.26. Men efter det gick det utför. IBK Luleå förde spelet under stora delar av första perioden. Detta hänförda av playmakern Marcus Hallman-Öster med nummer #44 på ryggen och världens största skor på fötterna…

Efter första ledde gästerna med 1-2 och jag gissar att mycket av snacket i TGC:s omklädningsrum handlade om hur man skulle få stopp på ”44:an”.

Vad som än sades eller inte sades så mattades Hallman-Öster av allt eftersom. Jag satt och tokhyllade han i början men i slutet, när han behövdes som mest, så darrade han. Var det en viss lång persons psykningar som fick honom ur spel? ”TA DET, TA DET, TA DET!!!”

Men men, nu ska inte hela detta inlägg handla om en spelare i bortalaget. Istället fokuserar vi på TGC.

När spelet krampade som mest klev ingen mindre än André Hellgren in och hängde det förlösande målet till 2-2. Därefter kysste han klubbmärket. Målet såg ut att betyda mycket för honom, och det satte rejäl fart på TGC…

…för i den tredje perioden var det stundtals bara ett lag på banan. Ledningsmålet kom tidigt via ett direktskott av Mattias Öster Waara. Stor del av målet ska tillfalla Sebastian Söderlund som tog bollen på egen planhalva, gjorde bort en vilsen forward med en ”klubba-skridsko-fint” innan han slog en stenhård diagonal precis på ”ÖW:s” blad.

Men så avtog spelet igen. Halvvägs in i slutperioden började gästerna tugga sig tillbaka. Frustrationen blev påtaglig  TGC-lägret och Johan Brolin fick sätta sig på botbänken för upprepade förseelser.

Kvitteringen lät dock vänta på sig. Den kom istället som av en slump på tiden 17.41 via en retur från Fredrik Strömdal. Vissa kanske tänkte att det var slutet – men det var bara början…

På 18.18 gör Johan Brolin, dittills osynlig i matchen, 4-3 på ett skott mellan benen på den annars stabile Luleå-keepern.
På 18.35 gör Fredrik Strömdal i Luleå ytterligare ett mål till 4-4.
På 18.50 gör Johan Brolin 5-4 via ett kanonskott som fick en obehaglig bana in i mål då bollen styrdes via ett Luleå-skaft.

Starkt av Brolin att gå från blek och underkänd i 58 minuter till stor, STOR, matchvinnare under de två sista minuterna. Brolin var dock långt ifrån ensam om att vara rätt så blek i matchen för TGC (fram tills han avgjorde, alltså!)
Hade väntat mig mer av de spelare som under säsongen stuckit ut lite mer än vissa andra från det starka kollektivet.

Bäst tycker jag att målvakten Niclas Jonsson var. Han räddade inte bara massor av skott utan agerade också med pondus i sitt målvaktsområde. Han nöp flera lösa bollar tack vare god speluppfattning.

Tidigare nämnde Tobias Renström förtjänar också beröm även om han slarvar en hel del matchen igenom. Kul att se att han alltid försöker vara kreativ i alla fall, och han bjöd på ett par fina tunnlar vilket alltid är ett plus.
Johan Brolin förtjänar givetvis också ett omnämnande efter att ha gjort de två sista målen för TGC.
Och även om Mattias Öster Waara inte hade någon jättematch så går det inte att missa hans betydelse för laget. Han spelar alltid klokt, och ger hela tiden direktiv till sina medspelare.
Vid 3-2-målet visar också Sebastian Söderlund vilken otroligt hög högstanivå han har. Ostoppbar i det läget.

**

Viktigt såklart att TGC vann men pessimisten i mig känner att vinsten borde ha varit större inför en bortamatch i Pontushallen mot IBK Luleå. Det kommer att bli en riktigt tuff uppgift redan på lördag.

Att ”spela på kryss” fungerar aldrig i innebandy så mitt råd är helt enkelt att gå in och satsa allt för att VINNA istället för att fokusera på att inte förlora. 5-4 med sparkapital på flera nyckelspelare lovar trots allt gott.

1 kommentarer

  1. # 2 Tony Kjellson måste lasta mer C-knapp, han skjuter hårt…

    HÅRT NÅ JÄVULSKT!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *