IBK Dalen värvar landslagsback


Pontus Eriksson har gjort klart för spel i IBK Dalen kommande säsong. Pontus, som de flesta känner igen från RIG, eller varför inte som lagkapten i Västerbottens SDF-SM-lag i fjol eller kanske från U19-landslaget. Det är bara att välja.

Ett oerhört positivt besked för IBK Dalen såklart då Pontus är en man för framtiden. Om jag inte minns helt fel så tränade Pontus med Umeå City inför, och lite under, den här säsongen och lät enligt vad jag kunde läsa mellan raderna som att han var på väg dit. Nu kan det säkerligen ha haft en avgörande part i förhandlingarna att Umeå City åkte ur superligan och därför tror jag att det är därför det blev IBK Dalen för backtalangen.

Mina synpunkter på Pontus är att han är en stabil back defensivt som är bra med bollen och levererar bollen bra i uppspelen. Han är dessutom en duktig straffskytt. Här nedan har ni en intervju med Pontus som IBK Dalens hemsida har gjort, tror det är Henrik Vilhelmsson om mitt öra inte lurat mig allt för mycket. Summa summarum: en riktigt bra värvning av IBK Dalen, Pontus Eriksson är ett namn för framtiden.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *