Ersboda SK drar sig ur

Det har ryktats en längre tid om Ersboda SK:s vara eller icke vara i division I den kommande säsongen. Som alla vet har klubben gått på knäna ekonomiskt och spelarmässigt de senaste åren och nu väljer klubben, enligt säkra källor till bloggen (det verkar inte vara helt officiellt än), att dra sig ur.

Huruvida laget läggs ner fullständigt eller ej vet jag inte – men jag antar tyvärr att det blir så. Det vill säga samma sak som hände med damlaget förra säsongen.

IBK Ersboda, som i och för sig kanske kan byta namn till Ersboda SK, blir därmed klubbens A-lag.

Man kan inte undgå att se ett mönster. Samtliga fyra A-lag inom fotboll och innebandy har lagts ner på löpande band de senaste två-tre åren. Mycket tråkigt tycker jag.

Vad detta beror på har jag inte tänkt gräva vidare i, men uppenbarligen har det ju inte varit så välskött på alla håll och kanter. Möjligen har a-lagen blivit lite för bra jämfört med organisationen runt omkring. De två säsongerna i den nuvarande Allsvenskan (där jag själv spelade ett av åren) lär ha satt sina spår ekonomiskt för innebandys herrlag. Samma sak gäller fotbollens herrlag som var uppe och tampades med Umeå FC där ett tag.

Om Ersboda SK försvinner helt så tycker jag som sagt att det är mycket tråkigt. Min förhoppning är att IBK Ersboda nu byter namn till ESK.

Föreningen har bidragit väldigt mycket till innebandyn i Umeå. Många spelare i våra elitlag i dag har fostrats i Ersboda SK; Erik Forsgren, Peter Reinholdt, Alexander Bodén, Josefina Eiremo, Mattias Wallgren, Mats Jonsson – för att nämna några. De har dessutom fostrat en mycket bra counterstrike-spelare i min bror, Petter ”iLight” Arvidsson (känd från iLight the movie).

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *