Säsongen då Umeå fick sin bekräftelse

Ibland sätter vi oss i en prekär situation här på Innebandybloggen. Vår utpekade filosofi är att bevaka de lägre serierna (där Jacke har det övergripande ansvaret) och sedan bevaka elitlagen – både i staden och utanför (vilket då alltså är min uppgift). Men när man ser alla Umeålagens matcher är det inte allt för svårt att lättare se deras repertoar och de får fler chanser att visa upp sina färdigheter på än vad de andra lagen söderut får. Men trots det så har innebandy-eliten blivit lättare att följa för en bevakare som mig. Det blir fler och fler webbsändningar och TV4 sände riktigt bra med matcher under sluttampen.

Det nya tv-avtalet förhandlas det om för fullt och det bör, som jag har förstått det, vara klart inom en snar framtid och vad jag har förstått kommer det att komma en hel del positiva nyheter från de förhandlingarna som kommer bli till stor vinning för sporten i sin helhet.

Så gott som alla serier är nu färdigspelade och nu börjar den säsong som i mina ögon är den absolut roligaste. Silly Season. Vi inledde redan igår med att få höra att Emelie Lindström stannar i DIF, Petra Weiss flyttar till Schweiz, Endre värvar Schweizare, men gör sig av med Andreas Lundmark. Ja, det lär nog fortsätta såhär de närmaste dagarna. Hittills har FC Helsingborg och Pixbo Wallenstam förstärkt lagen bäst med Kevin Björkström till FCH och Henrik Quist till PW.

I Umeå är den stora snackisen såklart Robin Nilsberth och Johan Samuelssons flyttankar, Peder Bodéns fortsättning eller inte och Ulf Hallstenssons möjliga förlängning av kontraktet.

I Iksu kunde man minst sagt läsa mellan raderna att Therese ”Mini” Andersson kommer att fortsätta och som jag förstått det har varken Martina Söderqvist eller Susanne Ekblom sagt att de ska sluta. Frågar du mig så tror jag ändå att Söderqvist väljer att avsluta nu när hon fick avsluta med guld. I övrigt är det många pusselbitar som står kontraktlösa. Malin Marklund, Frida Norström, Victoria Wikström och de namnen ovan är några spelare som inte har bestämt sig för framtiden – men där kommer möten att börja dugga in mellan spelare och Ekblom. Laget har förstärkt med Julia Nordin och jagar nu RIG-kvartetten Caroline Deutgen, Karin Nygren, Cornelia Fjellstedt och Ewelina Wahlström. Utöver dessa har laget uttryckt sin beundran av Sofie Andersson.

IBK Dalens damer har förstärkt med några namn och flera viktiga pjäser som Bjuhr och Larsson har förlängt sina kontrakt. Laget ser ut att gå mot en liknande trupp som årets och frågan är bara vilka som rensas bort och slutar, men även om det kommer in några starka namn. Hur jobbar Urban Karlsson i dagsläget?

Umeå City har förstärkt med några lokala namn och lär få en ganska liknande trupp som årets då många av de mer etablerade namnen verkar stanna. Umeå City kommer därför få anses vara en av favoriterna i allsvenskan kommande säsong, men det finns starka konkurrenter.

Team Thorengruppen har redan fyllt på med några intressanta namn och känner jag laget rätt så finns det säkerligen planer på någon spelare ytterligare. Dessutom kanske den bästa värvningen på tränarsidan.

***

Umeås elitlag går mot en oerhört spännande säsong efter att officiellt fått sin bekräftelse nu när staden även har nått medaljstatus på herrsidan, i silvervalör i och för sig, men det är en framgång trots alla – när allt ska summeras. Staden brinner verkligen innebandy och det känns spännande med hösten som kommer. Gällande nästa säsong så kommer det komma upp en trist nyhet här på bloggen idag. Men mer om den senare under dagen.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *