En kommentar om GGIK-soppan

Den största soppan inom innebandyn just nu är tveklöst kaoset som omgärdar Gävle GIK. Damlaget lades först ner vilket väckte starka känslor. När styrelsen sedan tog tillbaka sitt beslut på mystiska grunder kände spelarna inget sug att vara kvar.

Gävles spelare har istället valt att gå till Strömsbro IF som huserar i division II.

”Vi anser att vi får bättre förutsättningar genom att fortsätta i en klubb som säger att de vill satsa på dam/flicksidan även om det innebär att vi får gå ner en division”, skriver de i ett pressmeddelande.

Även utvecklingslagets spelare och tränare har flyttat över till Strömsbro. Därmed har alltså Gävle GIK inga spelare och inga ledare att tillgå för tillfället. Detta bör rimligen innebära att damlaget läggs ner – för andra gången…

Då får vi än en gång koppla in Sävar IBF i denna soppa. Sävar kan, som jag tidigare varit inne på, få en förfrågan om spel i division I om Gävle drar sig ur. Detta efter att ha fallit med knapp marginal mot Notviken i kvalet.

Problemet är att försäsongen har hunnit gå en ganska bra bit. Sävar har varit inställda på att spela i tvåan och har säkerligen anpassat både truppbyggandet och försäsongsträningen efter det. Det är inte tvärenkelt att bara ställa om det till division I-nivå helt plötsligt. Dessutom måste den ekonomiska biten lösa sig.

Hade Sävar fått veta detta för 1-2 månader sedan hade jag varit säker på att laget skulle tacka ja. Nu känns det mer och mer osäkert för var dag som går.

Personligen tror jag att Sävar IBF kommer att tacka nej till division I-spel om frågan kommer – och istället sikta på att vinna tvåan med den befintliga truppen.

Skulle laget spela i division I med den nuvarande truppen är risken stor att de åker ur direkt alá Kais Moras herrlag i SSL – och då är man ju ändå tillbaka på ruta ett igen…

2 kommentarer

  1. En intressant fråga som ni kan ta tag i är avstängningen av Ersboda spelaren som mordhotade en Täfteåspelare. Enligt uppgift ficka han 6 matcher. SEX matcher alltså får att mordhota en motståndare så att hela Ersängshallen hörde det. Jmf med en spelare som spelade cupmatch före säsongen och inte var spelklar men blev anvstängd halva säsongen. Dessutom stängdes en ledare av också. Hur tänkte man nu då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *