…och här är Sveriges forwards

Nu är Sveriges åtta forwards presenterade. Rasmus Enström, vanligtvis tokgiven, är skadad. In i hans ställe (?) kommer Daniel Calebsson – en f.d. gigant inom svensk innebandy.

Rudd är uttagen som forward. Kul för min Allstar-lirare. Sundstedt är uttagen som forward men borde spela back enligt mig då Sveriges vänsterbackar helt enkelt håller för låg klass.

Den som ryker när Enström är tillbaka lär vara någon av Calebsson och Malmström. De övriga sex känns mer eller mindre givna (men en till FW-plats öppnas ju om Sundstedt flyttas ner).

Noterbart är att en spelare som Magnus Svensson inte är uttagen. Bara en spelare från Warberg kom med (Rikard Eriksson). Det lär bli ändring på det framöver nu när det blåser betydligt mer vindar i seglen för storklubben.

Linus Nordgren är inte heller uttagen. Obegripligt om du frågar mig.

Alexander Galante Carlström, IBF Falun
”Har stor arbetskapacitet, byter ofta position, gör sig spelbar och jobbar hårt för laget. Att han dessutom har målsinne och är en bra passningsläggare gör inte saken sämre.”

Kim Nilsson, AIK
”Jag tyckte att han var väldigt fräsch under Bern-turneringen. Överraskande bra med tanke på att han inte spelade slutspelet. Kim gjorde bort motståndarna rejält, de liksom jag var inte heller beredda på att han skulle vara så bra. Nu väntar större utmaningar, det är läge för honom att ta steget att bli dominant under VM också.”


Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK

”Han var pigg i april trots en tuff vår och att han hade varit skadad. Det har varit mycket kring övergången men nu kan han koncentrera sig på innebandyn. Alla vet om hans höga nivå, han tillhör topparna i Sverige.”

Johan Anderson, Jönköpings IK
”En klasspelare på många sätt och den nivån har han visat väldigt länge. Han sprätter upp bollar under varje träning och är ett fantastiskt alternativ för oss i offensiven, också i powerplay.”

Alexander Rudd, IBF Falun

”Åkte på hjärnskakning i sin landslagsdebut men på de träningstillfällen vi hade såg vi tillräckligt för att han ska vara med igen. Vi är väldigt nyfikna på honom. Han har ett stort spel i sig. Bra kvalité som bollhållare och även avig och lurig.”

Henrik Stenberg, Storvreta IBK

”Jag tyckte att han var pigg och bra i Bern trots precis avslutat slutspel. Han har även haft skador och sjukdomar men klarade ändå att hålla en bra nivå. Han regerade faktiskt i sättet han spelade på.”

Patrik Malmström, Pixbo Wallenstam IBK
”Bern-turneringens överraskning. Han var jättebra i Pixbo sista halvan av serien men jag hade inte trott att han skulle kunna ta med sig så mycket därifrån till sin landslagsdebut. Han var definitivt en av de vassaste i vårt anfallsblock. Han körde liksom bara på och nådde upp till sin normala prestationsförmåga.”

Daniel Calebsson, Pixbo Wallenstam IBK
”Rivig spelare som är tillbaka på riktigt från knäskadan – han har hela tiden strävat efter att komma tillbaka till landslaget. Är tung och lurig i sitt passningsspel, vet var målet är och vad som krävs vinna matcher.”

Källa: Innebandy.se

1 kommentarer

  1. Du som har koll, hur skulle din vm-trupp se ut om du skulle ta ut den nu? Vore riktigt intressant att läsa en blogginlägg om det här på sidan. Tack för en fantastisk blogg men mycket bra läsning! /Gustav

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *