Min VM-trupp – just nu… (C)

Inspirerad av den riktiga landslagsuttagningen publicerar jag min trupp successivt.

I går skrev jag vilka målvakter och backar jag hade valt. Det gav följande resultat:

Mv:
Patrik Jansson, AIK
Benjamin Löfdahl, TT.

Backar:

Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Anton Karlsson, Linköping
Mattias Samuelsson, Storvreta
Martin Östholm, Pixbo
Mattias Wallgren, Dalen
Kimmo Eskelinen, Warberg.
Robin Nilsberth, Granlo.
Eric Björk, Falun.

(För motivering kring valen måste hela inlägget läsas och det kan man göra HÄR. )

***

Nu har turen kommit till centrar:

Mina fyra centrar hade blivit:

Johan Samuelsson, IBK Dalen.
Linus Nordgren, Helsingborg.
Martin Emanuelsson, Warberg.
Jonas Svahn, Falun.

Johan Samuelsson är enligt mig och många, om inte alla andra, Sveriges bästa center. Han kan redan nu känna sig bombsäker på en VM-plats.

Sedan har ni som läser den här bloggen noggrant märkt att Linus Nordgren är en favorit för mig. Han är given i mitt landslag. Min motivation till det är lite bakvänd och ironisk – och den kan läsas i det här inlägget: ”Titta Linus, du gör fel!”

Att ta ut Martin Emanuelsson redan nu är givetvis en chansning modellen jumbostor.
Jag är medveten om att den uttagningen är naiv och egentligen omöjlig (just nu i alla fall) och mest byggd på önsketänkande från min sida.
Men om han bara kommer i närheten av den form han hade innan alla skador så är han given i mitt landslag. Jag tycker att han var Sveriges bästa center där ett tag.

När det gäller Jonas Svahn så skrev jag tidigare att det var lika ologiskt att peta honom nu som det var att ta ut honom i första läget.
Som förbundskapten hade jag älskat att få jobba med en sådan spännande spelare som fortfarande känns lite grann som en oslipad diamant.
Han sitter inne på en helt otrolig speed – och i alla uttalanden om hur Sverige vill spela så snackas det mycket om speed och ett rappt passningsspel. Där är Svahn, i högform, grymt nyttig och på gränsen till ostoppbar.
Jag hoppas bara att han får en tillräckligt stor roll i Falun. Risken är att han hamnar i skymundan av alla andra stora namn där. I Dalen hade han trots allt en framträdande roll trots att Johan Samuelsson hela tiden låg framför honom i rangordningen.

***

Jag har alltså petat 3 av 4 uttagna centrar och de som fick tacka för sig i mitt landslag är Karl Johan Nilsson, Rikard Eriksson och Joel Kanebjörk. Måste väl motivera det lite kort också känner jag…

K-J Nilsson – En tidigare favorit för mig som enligt mig fått tråkigare och tråkigare spelstil. Nu handlar det mest om att fälla ut rumpan och täcka boll.
Därmed inte sagt att han är dålig. Han kommer säkert vara väldigt nyttig för AIK i alla aspekter. Men i min centeruppsättning har jag valt att tänka mer på framtiden med undantag för Emanuelsson – som likt KJ haft stora skadebekymmer de senaste åren…

Rikard Eriksson – Riktigt bra center som man fick följa på nära håll under åren på RIG i Umeå. Bra på det mesta. Allround. Men han känns inte som en av fyra VM-centrar för mig. Men om det skulle visa sig att t ex Emanuelsson inte alls kommer upp i den klass han hade innan skadorna så hade Rikard varit nummer ett på reservlistan för mig…

Joel Kanebjörk – En defensiv gigant. Inget snack om den saken. Men enligt mig måste det hända mer offensivt för att man ska ta plats i landslaget (och JA – jag vet att han gjorde typ 23 poäng mot Australien i förra VM).
Mitt landslag skulle spela tokoffensivt och då passar han inte in.

***

Nu har vi kommit ett steg närmare min kompletta VM-trupp. Nu återstår bara forwards…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *