Min VM-trupp – just nu… (FW)

Dags att fullborda min VM-trupp. Forwards är det som har saknats hittills, men inte längre. Dessa forwards hade jag tagit ut:

Rasmus Enström, Falun.
Alexander Galante Carlström, Falun.
Kim Nilsson, AIK.
Andreas Carlbom, Thorengruppen.
Henrik Stenberg, Storvreta.
Johan Andersson, Jönköping.
Alexander Rudd, Falun.
Magnus Svensson, Warberg.

Rasmus Enström är skadad i den nuvarande truppen och ersatt av Daniel Calebsson. Jag utgår ifrån att det bytet går raka vägen tillbaka när Enström är frisk igen, och därför fuskar jag lite genom att ta ut honom redan nu. Enström är givetvis given om han bara är i gott slag rent fysiskt. Tyvärr verkar han, trots skadebekymmer, ha matchats lite väl hårt under fjolåret och det får han lida för nu.
Förhoppningsvis är det ingen större fara på lång sikt med Sveriges mest lysande forwardsstjärna.

Radarpolaren Alexander Galante Carlström är även han given i mitt landslag. Han ska givetvis matchas med Enström. De två har onekligen hittat vägar i offensiven trots att det är lite avigt med två rightare som ytterpar.

Den nygifte Kim Nilsson blir bara bättre och bättre. Dominerade totalt i Bern och blir förhoppningsvis en ledande spelare för Sverige i VM. Kim är minst lika given i allas landslag som de två ovanstående.

Sedan kommer vi till ett namn som tyvärr aldrig skulle tas ut i en VM-trupp och det är Thorengruppens Andreas Carlbom. Han visade under sitt inhopp i Dalen att han helt klart är en av Sveriges bästa vänsterforwards och han blir bara ännu bättre med bättre spelare runt omkring sig. Väldigt kvick i både tanke och handling. Grymt bra direktskott – oavsett om passen kommer perfekt, i luften, två meter bakom eller två meter framför. Dessutom en riktigt härlig glädjespridare.
Landslaget visade nyligen intresse för hans tjänster men krävde då att han skulle satsa mer på innebandyn. För mig är det en lite luddigt. Är det på ett mentalt plan han ska satsa mer?
Han är ju fortfarande riktigt bra på att spela innebandy, och han har en fysik som definitivt håller.

Det skulle vara intressant var gränsen går för att landslaget skulle svikta på den policyn – eller vad man nu ska kalla det.

Man kan fråga sig hur bra man måste vara för att komma med i landslaget om man går ner en division?

Nog skulle Rasmus Enström ha kommit med även om han beslöt sig för att spela i Allsvenskan?
Och visst skulle Zlatan komma med i fotbollslandslaget även om han lirade i Värnamo?

Ren klass på spelaren i fråga borde väl övervinna de flesta andra variablerna så som klubbtillhörighet och hur mycket man ”satsar på innebandyn” (förutsatt att man har god fysik)?

Nåväl. Det är en hopplös diskussion att föra för det skulle ändå aldrig förändras.
Fast någonstans väntar jag fortfarande på dagen när en allsvensk spelare tar plats i innebandyns landslag.
Kimmo Eskelinen
borde ha varit den förste när han representerade Visby.

***

Vi går vidare.

Henrik Stenberg är även han lika given som Enström, Carlström och Nilsson.
Riktigt skicklig spelare som är ett ständigt orosmoln för motståndarna runt kassen. Har trots sin unga ålder hunnit spela många stora matcher och fått med sig en vinnarmentalitet som förhoppningsvis smittar av sig på övriga laget.

Med risk för att låta tjatig är Johan Anderson även han tokgiven. En bättre sniper finns inte och den spetskompetensen lär behövas när det blir tighta matcher. Personligen tycker jag att det är väldigt kul att han är tillbaka på den högsta nivån.

En som inte känns lika given är Alexander Rudd. Han har ju väldigt begränsad erfarenhet av landslagsspel. Dessutom skadade han sig bara efter några byten vid landslagsdebuten. Men om han fortsätter på den inslagna vägen så är det inget snack om att han ska med till VM. Rudd var en av SSL:s bästa spelare i slutet av förra säsongen.

Magnus Svensson var inte med i den nuvarande truppen men i min trupp har han en plats. För mig är han Sveriges egen Miroslav Klose. En spelare som älskar den här typen av matcher. Har dessutom ett fantastiskt facit när det kommer till att avgöra stora matcher. Landslagsledningen kommer att inse under säsongen att han ska vara med i VM.

***

Det blev en del förändringar även här alltså. Förändringen med Andreas Carlbom är ju på gränsen till påhittad. Det kommer aldrig ske, tyvärr…

Men Pixbos Patrik Malmström har jag också strukit trots att jag ofta blev imponerad av hans klass under slutspelsmatcherna mot Dalen. Kanske blir han som får ersätta Carlbom när jag ändå inte kan få min vilja igenom.

Sedan är en annan skillnad att jag har Rasmus Sundstedt som back och inte som forward. I övrigt tänker jag rätt lika med landslagsledningen när det kommer till forwards.

**

Min slutgiltiga VM-trupp, om man får drömma lite, blir alltså:

Målvakter:
Patrik Jansson, AIK.
Benjamin Löfdahl, Tyresö/Trollbäcken.

Backar:
Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK.
Anton Karlsson, Linköping.
Mattias Samuelsson, Storvreta.
Martin Östholm, Pixbo.
Mattias Wallgren, Dalen.
Kimmo Eskelinen, Warberg.
Robin Nilsberth, Granlo.
Eric Björk, Falun.

Centrar:
Johan Samuelsson, IBK Dalen.
Linus Nordgren, Helsingborg.
Martin Emanuelsson, Warberg.
Jonas Svahn, Falun.

Forwards:
Rasmus Enström, Falun.
Alexander Galante Carlström, Falun.
Kim Nilsson, AIK.
Andreas Carlbom, Thorengruppen.
Henrik Stenberg, Storvreta.
Johan Andersson, Jönköping.
Alexander Rudd, Falun.
Magnus Svensson, Warberg.

1 kommentarer

  1. Håller med dig. Gustafsson vågade som förbundskapten ta ut en kille som valde att kliva av NHL för att komma närmare mamma och för att låta barnen gå i svensk skola. Killen valde att spela i ett lag som inte ens spelade i elitserien, för att i alla fall spela lite. Han är nog ensam skyldig till att laget senare gick upp till elitserien… När Sverige tog os-guld i hockey 2006 blev killen utnämnd till turneringens bäste back… Han heter för övrigt Kenny Jönsson och har hockeyhistoriens rödaste krigaransikte…
    Alltså: om Carlbom är tillräckligt bra ska han spela i landslaget. Vore korkat att göra på annat sätt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *