Nygren: ”Fäll upp väggen!”

Ni som följt bloggen en längre tid vet att jag spenderar en hel del tid Daniel Nygren (TBS Umeå).

Under våra luncher på diverse nyttiga ställen i Umeå tenderar våra samtalsämnnen att falla in på idrott i allmänhet och innebandy i synnerhet.

Nu är det så att hans lag TBS ska flytta från Elofssonhallen till Gammlia Öst/Väst vilket får den tunga, men ack så passningssäkre, högerforwarden att gå i taket. Eller kanske snarare gå in i väggen.

– När jag fick veta att det skulle bli matcher på Gammlia Öst/Väst så tänkte jag ”det är inte värt att spela innebandy”. Hallen är fruktansvärt tråkig då väggen är nere, man har noll kontakt med publiken. Det känns som att man spelar inför tomma läktare, säger han.

Men när någon kritiserar något är jag alltid ute efter vad den personen i så fall tycker att man kan förbättra.

– Om det inte går någon match på andra sidan kan man fälla upp väggen åtminstone. På så vis skulle det bli ljusare i hallen och man kan då dessutom ställa ner lite stolar och bänkar vid sargen så att folk kan sitta och kolla vid rinkside, säger han.

Han är samtidigt medveten om att det oftast pågår en match/någon slags aktivitet på andra sidan.

– Då kanske man kan ”måla om” linjerna. Just nu är det otroligt mycket yta på spelarsidan. Om man flyttar efter planerna så att säga så kan man få in en bänkrad på andra sidan, säger han.

– Det är bra att hallen finns och att många har fått möjlighet att träna och spela mer centralt, men om det går att göra den bättre vore jag tacksam, säger Nygren, som samtidigt säger att han kommer att fortsätta spela oavsett om väggen är nere eller ej.

***

Personligen håller jag med Nygren om att det är betydligt tråkigare att spela när väggen är nere. Under seriespelet ifjol fick vi prova på båda varianterna och det är en otroligt stor skillnad.

Nu vet jag inte exakt hur ofta det pågår matcher parallellt i hallen men om det inte är någon match på andra sidan tycker jag att det är en bra idé att dra upp väggen lite grann och sätta in en stolsrad. Man kanske t o m kan ordna två rader på något smidigt sätt.

Avslutningsvis vill jag betona att vaktmästeriet på Gammlia gör ett kanonjobb och att hallen som sådan redan har haft och kommer fortsättningsvis ha stor betydelse för Umeå. Vid SDF-SM t ex har den varit ovärderlig. Med vikväggen nere är det en perfekt träningshall, en perfekt hall för de yngre (dessutom häftigt att spela där SSL spelas), och den är även fullt duglig för seriematcher från de lägre divisionerna. Det är alltså enbart i samband med seriematcher relativt högt upp som jag är kritisk till att ha vikväggen nere. Division I och uppåt förtjänar bättre, tycker jag.

2 kommentarer

  1. kan vi få några mer uppdateringar när de gäller de lägre serierna? nyförvärv i div 1 eller 2 tex. Tippning av sluttabell osv, känns som att bloggen bara handlar om högstaliga lagen just nu…

    • Hej! Som Du märker har jag blivit själv på bloggen. På slutet har den mesta tiden fallit på Dalens herrlag eftersom det är där saker och ting händer mest. Det är relativt tyst om saker och ting i de lägre divisionerna och trupperna känns rätt klara. Självklart ska jag försöka tippa serierna… men jag vill gärna se några av lagen in action innan jag tippar. Om du har en tippning redan nu att skicka in så publicerar jag den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *