29 skott mer – ändå oavgjort

Som det verkar på skottstatistiken och rapporterna i övrigt från Iksus match mot Rönnby så är det helt otroligt att den orangea maskinen fick lämna banan med endast en poäng.

14-43 i skott säger en hel del om matchbilden och personligen hade jag varit extremt frustrerad om man trots denna överlägsna statistik ändå inte vann matchen.
Samtidigt går det inte att blunda för hur starkt det faktiskt är att pressa ner ett förmodat topp-3 lag i SSL så pass mycket i deras egen hemmaborg.
Det går heller inte att blunda för att Iksu brukar ha en stigande formkurva under säsongerna….

Klart är i alla fall att INGET lag kommer vinna skotten med 29 skott mot Rönnby någon fler gång den här säsongen.

Det som däremot är lite oroande är att Iksu verkar ha svårt med effektiviteten för tillfället. Detta trots all den sanslösa mängd offensiv spets som finns i truppen.

En kortsiktig förklaring kan ju vara att snipern Martina Söderqvist lagt ner.
Hon gjorde många viktiga mål från ingenstans som satte fart på både matchen och det egna laget. Hon är ju dessutom en strålande ambassadör för ordet effektiv.

Nu gäller det bara att någon kan gå i hennes fotspår. I går blev Andrea Gidlund lagets bästa målskytt med två kassar. De övriga sattes av Elin Tjärnström och Frida Rydfjäll. 

Många etablerade namn fick alltså lämna banan mållösa. Gidlund är en bra spelare, helt klart, men det är ändå förvånande att hon blir bästa målskytt i en match av den här digniteten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *