Två poäng till Dalen

Jag var på plats och liverapporterade IBK Dalen – Linköping IBK igår. En match som slutade 7-6 efter förlängning (1-1, 2-2, 3-3, 1-0). Som man kan tänka sig när man ser slutresultatet så var det här en mycket jämn historia där båda lagen hade kunnat åka hem med tre poäng, men där IBK Dalen fixade extrapoängen sedan Kim Lundström prickskjutit 7-6 i förlängning.

***

Trodde faktiskt, precis som Jacke, att Dalen skulle få det tungt. Och ja, det fick man också, de två poängen kunde lika gärna ha varit noll, men samtidigt kanske det SKULLE ha varit tre poäng. Vid ledning 6-4 får man inte bjuda in Linköping så enkelt som Dalen gör. Sätter ett litet frågetecken för Dalens försvarsspel. Ibland såg det ut som om man hade kommunikativa problem, där bak. Vissa gånger får Linköping göra mål lite för enkelt. I det uppställda 2-2-1-försvaret ser man däremot starka ut. Det var många gånger man tvingade Linköpings försvarare till felpass vilket man också utnyttjade vid några tillfällen.

***

Man får inte glömma att Linköping vann mot Falun i säsongsinledningen – de är knappast något dussingäng. Linköping var ju faktiskt sjätteplacerat ifjol, något som man mycket väl kan nå igen. Spelare som Martin Karlsson och Marcus Johansson  d.ä. är riktiga klasspelare. Två poäng är klart godkänt för Dalens del, men jag tror Dalen grämer sig över att ha tappat 6-4 till 6-6…

***

Alexander Bodén måste hyllas för sin insats. Han gör tre påpassliga mål, två gånger fint framspelad av Ketil Kronberg, som också var stark för dagen, och spelar fram till ytterligare tre mål. Hoppas verkligen att de två kan fortsätta i samma stil. Dalen kommer behöva det.

***

Någon jag tyvärr blev lite besviken på var Milan Tomasik. Jag har från olika håll fått höra att han sett väldigt vass ut på försäsongen, men igår såg han omständig ut. Det verkar alltid ta en sekund för länge för tjecken, vars spelsinne jag dock inte betvivlar. Han hade någon riktigt fin passning som ingen annan i hallen såg, men i övrigt var han blek. Jag vill påpeka att jag knappast dömer ut honom efter att ha sett honom en gång (enligt rapporter var han riktigt bra mot Tyresö, till exempel).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *