”Vi jobbade på olika sätt”

I kväll spelar Umeå Citys damer sin seriepremiär mot IBF Dalen.
Det gör man utan lagkaptenen Malin Strömberg (som slutat med omedelbar verkan – mer om det senare) och tränaren Jonas Söderström.

På Umeå Citys hemsida stod en kort förklaring till varför Jonas hade slutat. Där förklarades hans avhopp med följande text:

”Jonas har länge slitit hårt och arbetade ensam med laget under en stor del av förra året och upplever att han inte längre har tillräckligt energi kvar att ge”

Men då jag ringer upp Jonas får jag en annan bild.

– Visst, det har varit mycket, men det var framförallt i fjol då jag drog lasset själv. I år fanns det jättegoda förutsättningar. Den största anledningen till att jag slutar är att jag och Harri (Lind, den nya finske tränaren) hade olika syn på ledarskap och hur man utvecklar en grupp, säger Söderström, och fortsätter:

– Det är ingen enskild händelse som ligger bakom beslutet, utan det är en frukt av att vi har försökt ha dialoger, idéer och tankar utan att det blivit någon större förändring. Slutprodukten är helt enkelt att vi är olika och jobbar på olika sätt. Ett ledarskap måste få prägla gruppen istället för att det blir dubbla budskap, och då valde jag att kliva åt sidan, säger han.

Med vilka känslor lämnar du ditt uppdrag?

– Det är inga hard feelings mot Harri i alla fall. Det blev som det blev och man får acceptera läget. Han är en tränare med otroligt mycket kunskap och egentligen har jag bara gott att säga om han. För egen del känns det naturligtvis tråkigt att lämna ett uppdrag som man är vald att utföra, säger Söderström.

Hur det blir med Jonas Söderströms tränarkarriär nu återstår att se.

– Detta är ju rätt färskt så det gäller först och främst att smälta det. Men jag har svårt att se att jag inte skulle träna något lag igen, förutsatt att någon tycker att jag kan bidra med någonting i kunskapsväg och ledarskap, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *