Enkel derbyseger för Dalen

Onsdagens derby mellan Umeå City och IBF Dalen blev aldrig särskilt spännande. Nu såg jag förvisso bara en period men jag törs ändå konstatera att Dalen var numret större i det mesta.

Dalen har nu två raka segrar och har därmed öppnat säsongen på ett riktigt fint sätt. Det mesta talar för att laget kommer att fortsätta på den inslagna vägen.

IBF Dalens målskyttar;
Nathalie Karlsson 2, Martha Hällgren, Ida Eriksson 2.

***

Värvningarna från Vindeln ger verkligen laget en ny dimension. Martha Hällgren är en mardröm att möta i områdena framför målet, och systrarna Eriksson (Ida & Evelina) kommer bli riktigt nyttiga. På tal om dessa två är det dock anmärkningsvärt att Evelina lämnade planen poänglös. När hände det senast?

Storasyrran Ida gjorde i alla fall två mål och var på så sätt starkt bidragande till segern.
Två mål gjorde även tjejen med världens konstigaste hook på bladet – Nathalie Karlsson.

Noterbart är också att Hanna Appelblad gjorde en mycket lyckad comeback mellan stolparna. Vill även berömma Maja Stoltz för ett rejält och resolut spel över hela banan.

I City var det få som utmärkte sig positivt. Men Lina Wågströms pangskott i powerplay förtjänar ett omnämnande. Den andra målskytten var föga förvånande Marie Häggström. ”Släggan” har dock en bit kvar till toppformen baserat på den period jag såg.

Noterbart är att City har 14 utespelare och två målvakter i dagsläget. Det är väldigt få. Inte minst om man tänker in alla träningar. Tränaren Harri Lind ber nog en stilla bön varje kväll att alla ska hålla sig skadefria och friska.

Schweiziskan Claudia Meier bör kunna bli nyttig med sin storlek som center, men hon hade svårt att få tag i bollen ikväll.

Avslutningsvis vill jag berömma tigerkakan.
Den var 5+ och jag åt inte bara en utan två.
Såklart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *