Slarvigt Dalen gav bort två poäng

Det var med tunga steg jag gick in i Exel Arena för att se andra halvan av Dalens match. Jag var på Umeå FC innan och där var det inte mycket som värmde min själ om man säger så.

Väl inne i Exel Arena fick jag se Dalen gå från 1-2 till 4-2 för att sedan tappa till 4-4 i slutskedet.

Av det jag såg var kedjan med Andreas Berglund, Christian Larsson och Anton Ermling klart bäst. De spelade 3-0 i sin ”matchen i matchen” och då förstår man också att det brast en del på andra håll.

Ermlings andra mål var oerhört snyggt. Han fick bollen i ett trångt läge, rundade sin back, och flippade upp den precis i bortre krysset. Elegant. Det målet var ensamt värt tre poäng.

På tal om snyggt så får man också lyfta fram Andreas Berglunds förarbete till Christian Larssons mål. Riktigt vackert.

***

Varför tappade då Dalen detta? Ja, vi kan börja med oturen. Peder Bodén och Johan Alm utgick skadade (lårkaka + ryggproblem). Dessa två rutinerade herrar är två viktiga kort som Dalen hade behövt hela matchen.
Johan Eriksson var dessutom krasslig och missade matchen.

In i Bodéns ställe kom Simon Sedin. Han gjorde ett piggt inhopp och var bara någon millimeter från att bli matchvinnare då han i en kontring sköt i insidan av stolpen.

Istället kontrade Johan Nygårdh – planens bäste spelare – in 4-3 sekunder efteråt.
Små marginaler i vår kära idrott…

Nygårdh fullbordade sedan sitt hattrick genom att göra 4-4 med dryga minuten kvar. Än en gång på kontring. Den här gången efter slarv av Milan Tomasik.

Men kvitteringen var långt ifrån ologiskt när den väl kom. Martin Rudeström vikarierade i Dalens mål och var briljant. Inte minst i slutet av matchen. Han räddade bland annat en straff från självaste Johan Anderson vid ställningen 4-3.

Det var alltså en kombination av slarv och otur som gjorde att Dalen tappade det här. Det saknades lite av det där berömda ”sista lilla”.

***

Efter en minst sagt lovande inledning har vi nu fått se en mänskligare sida av Dalen i de två senaste SSL-matcherna.

I nästa omgång väntar Helsingborg på bortaplan. Ett Helsingborg som gav ett ruskigt trött intryck i kvällens TV-match mot Falun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *