Minisummering (H1)

I helgen så spelades en match av lokalintresse i herrarnas division 1. Det var TGC, som precis som jag uttryckt mig tidigare hittills gått som tåget, som tog emot Gävlebaserade IBK Runsten. En match där TGC inkasserade sin första förlust för i år då gästerna vann med 6-10 (1-3, 3-3, 2-4).

Runsten fick drömstart på matchen då man redan efter elva sekunder tog ledningen. För den som följer serien var det knappast oväntat att det var Mathias Bondeson som spelade snett in till Joakim Rollén som pricksköt in bollen vid bortre stolpen. TGC:s superforward Mattias Mattsson kvitterade visserligen i matchens åttonde minut, men när Linus Schefström satt på botbänken för att ha låst sin motståndares klubba så hade Bondeson ytterligare en målpassning då han spelade fram Karl Stenegren. Innan perioden var slut så hann även Bondeson göra 1-3-målet, vilket var ställningen efter den första perioden.

Den andra perioden var svängig åt båda hållen med totalt sex mål, tre åt vardera lagen. Samtliga mål spriddes dessutom över en sjuminutersperiod, mellan 6:e och 13:e minuten. Runsten gjorde 1-4 innan Johan Brolin och Johan Hedlund-Forsberg gjorde varsitt mål för TGC inom loppet av 36 sekunder. Hedlund-Forsbergs mål var för övrigt det enda målet i matchen där Mattias Mattsson inte var inblandad för hemmalaget. Mattsson gjorde 4-5-målet senare under perioden. 4-6 till Runsten efter andra perioden.

Runsten öppnade den tredje perioden starkt då man tidigt tryckte in 4-7 genom Victor Olsson. TGC tog sig sedan starkt tillbaka in i matchen igen när man jobbade in 5-7 och 6-7. Tyvärr kommer man inte närmre än så, utan när Karl Stenegren efter vackert förarbete gjorde 6-8 13.50 in i sista perioden var det ridå TGC. Under matchens sista tre minuter gör Runsten ytterligare två mål av mindre betydelse för matchens utgång. 6-10 skrivs slutresultatet till.

***

TGC hade innan matchen släppt in nio mål på tre matcher. Mot Runsten blev det tio. Ingen som helst skam i det, utan det är mest ett konstaterande; man har kanske inte mött de mest offensivt lagda lagen än medan Runsten nu snittat nio mål per match.

Måste säga att jag tycker att TGC gör det starkt som pressar Runsten långt in i tredje perioden. Förlustskillnaden är visserligen lika stor som när Runsten mötte TBS förra helgen, men visst var TGC närmre. Synd att man inte fick in en kvittering vid ställningen 6-7… även om 6-8 bara kommer minuten efter att Mattias Öster Waara (som öppnat säsongen fantastiskt) gjort 6-7-målet.

Mattias Mattsson är alltså inblandad i fem av TGC:s sex mål under lördagen. Inte oroande vill jag ändå påstå då man vunnit de två matcherna han inte varit med. Hans tio poäng på två matcher imponerar.

Nästa helg tar man emot ett annat gäng nykomlingar på hemmaplan – IBK Luleå. Ett lag som tagit tre poäng hittills då man helgen som var slog Kiruna på hemmaplan. Jag tycker nog att TGC borde vinna den matchen, men räkna med ett Luleå som kommer rejält.