Helgsummering (H2)

Dags att summera en fullspäckad helg i herrtvåan.

Umeå IK reste ner till Övik för att ta sig an seriens mest otippade topplag. Nätra IBK alltså…

I den kalla och ekande hallen vid namn Köpmanholmens sporthall knep hemmalaget alla tre poäng efter seger med 9-5.

Av ren reflex kollade jag direkt hur många poäng centergiganten Björn Jansson hade gjort. Men han gjorde ”bara” 1+2 vilket tyder på att Nätra är långt ifrån ett ”one-man-team”.

UIK gjorde första målet i matchen men därefter kunde Nätra sätta dit fyra raka bollar. I andra perioden stod sedan UIK för en stark upphämtning till 4-4 – men bara sekunder efter Niclas Gruffmans 4-4 gjorde Nätra 5-4 vilket också blev ställningen efter två perioder.

Den tredje perioden blev mållös i 15 minuter innan Jaromir Zaoral kvitterade till 5-5. Men även den här gången svarade Nätra inom en minut. Detta ledde så småningom till en time out av UIK. Den hjälpte föga. Nätra ökade istället på till 9-5 innan det hela var slut.

Tungt för Umeå IK att den starka upphämtningen inte gav några poäng. Dessutom hamnar de efter i toppstriden en aning. I nästa omgång väntar GUIF…

***

Bottenlaget Skellefteå IBS har inte fått någon kanonstart på serien. Men de har haft mycket otur också. Målskillnaden 21-29 är långt ifrån katastrofal – ändå står laget på en poäng efter fem omgångar.

Mot Sandåkernkamraterna var det samma mönster igen. Uddamålsförlust med 6-5.

Stor segerorganisatör blev Johan Persson. Inte mindre än tre mål från nyförvärvets klubba. Detta inklusive det matchavgörande 6-5-målet blott fyra minuter från slutet.
Hade inte hört något om hans övergång till Sandåkernkamraterna men uppenbarligen spelar han där nu. I klubben sedan 2012-10 –> enligt innebandy.se.

Elias Karlsson gjorde två mål för Skellefteå IBS:

***

Vindeln, ett annat lag som tenderar att förlora jämna matcher, åkte på sin tredje förlust för säsongen när man tog emot Hörnefors IF i helgen.

Siffrorna 4-8 ser relativt ojämna ut men det hela avgjordes i slutet. När Erik Vähä satte 3-6 11.07 in i tredje perioden trodde nog de flesta att det var klart. Men Vindeln kunde reducera än en gång genom Tobias Holmström – hans FJÄRDE mål för dagen. Han gjorde med andra ord alla Vindelns mål.

Hemmalagets ljus i mörkret släcktes dock bara sekunder efter den reduceringen när fortsatt formstarke Viktor Rutqvist gjorde 4-7. Marcus Königsson såg sedan till att spika in spiken i kistan rejält med ett sista mål.

***

Vi går vidare med omgångens mest intressanta match. Den mellan GUIF och IBK Umeå Norr. Som väntat blev det jämnt och målrikt.

Det var dock först i andra perioden som matchen vaknade till liv på allvar.

Efter första var ställningen 1-2 till gästerna IBK Umeå Norr efter mål av Peter Hansson och Johan Hjelmér.

I andra perioden fick publiken sedan se åtta mål och fem utvisningar. GUIF hade då vänt på steken och de ledde med 6-5 inför den sista perioden.

När sedan Nichlas Essner och Emil Olofsson målade för GUIF i under tredje periodens första minuter var det mer eller mindre klart.

Peter Hansson reducerade visserligen till 8-6 för sitt lag men närmre än så kom inte gästerna. Hansson fick förvisso lägga en straff efter detta också – men den brände han.

Petter Lundström blev stor segerorganisatör för sitt GUIF med en fin 3+2-meny. Via den menyn ryckte han även ifrån bloggkollegan Johan Flinkfelt i den interna poängligan. Lundström leder nu även den totala poängligan. Det kanske ”Flinken” får höra på veckans träningar…

Johan Hjelmér, som öppnat säsongen väldigt starkt, blev liksom Peter Hansson tvåmålsskytt för IBK Umeå Norr.

I och med detta resultat leder GUIF serien med fyra raka segrar. Föga förvånande. Men det känns ändå som att det kommer bli fler jämna matcher än vad jag trodde i år. Det finns många lag som kommer att kunna spela jämnt med GUIF.

***

Obbola åkte på en väntad förlust på bortaplan mot Gamla Stan. 12-5 slutade det hela till det bollskickliga hemmalaget. Därmed är Obbola ensam jumbo i tabellen med endast en poäng på fem matcher. Nu börjar det ryktas om att Erik Zakrisson ska ställa upp och hjälpa laget… Det känns inte så troligt men det vore riktigt underhållande.

Den här matchen var i princip över redan efter 15.10 av den första perioden. Då stod det 5-0 till Gamla Stan. Efter två perioder var ställningen 9-1.

I tredje perioden kunde Obbola sedan hyfsa till det hela. Den perioden slutade faktiskt 3-3.

Fabian Karlstén gjorde tre mål för sitt Gamla Stan. Viktor Nystedt, Linys Nyström och William Löf gjorde två kassar var.

Obbola hade fem olika enmålsskyttar i Victor Lind, Christoffer Hedman, Andreas Forsgren, Viktor Lindström och Daniel Forsgren.

***

Det var allt från H2 den här gången. Och det var inte lite. Väl mött nästa vecka!

 

3 kommentarer

    • Kanske någon enstaka gång, men inte varje helg tyvärr. Vi måste sätta gränsen någonstans för att hinna med allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *