SSL-summering (Dam & Herr)

Detta inlägg blir historiskt. Vi har aldrig tidigare ”helgsummerat” SSL. Men nu, då vi inte hann med i helgen, är det lika bra istället för att skriva tre separata inlägg.

Vi börjar med damerna.

Iksu, som inte övertygade i fredags, övertygade desto mer i matchen mot Täby på den snabba parketten i Tibblehallen.

Matchen slutade med klara segersiffror – 9-1 till Iksu.

Bloggens korrespondent och gode vän Andreas Harnesk (f.d. Umeå City-spelare) bor numera i Stockholm och tränar Täbys damjuniorer. Han var mäkta imponerad av Iksus insats i matchen.

– Iksu var riktigt bra och hade total kontroll på matchen. Flera av målen var riktigt snygga och de gjorde flera underhållande saker. Fullplanspressen i boxplay gjorde mig helt lyrisk, säger Harnesk.

Även tränaren Jocke Sjöström var belåten med det han fick se.

– Vi visade mycket bättre tålamod än i fredags. Tack vare det fick vi bättre målchanser och då blev vi också mer effektiva. Även fast de spelade väldigt tight i boxen så lyckades vi skapa mycket chanser, och vi hade nog ett bollinnehav på över 80 %, säger han i dagens papperstidning.

Iksu hade ett utspritt målskytte i matchen, men Victoria Wikström gjorde två mål och var bäst på planen.

***

Hemma i Umeå fick IBK Dalen ta sig an serieledande Emelie Lindström IF. Den matchen slutade 3-6 till Emelie Lindström IF. Bäst i Emelie Lindström IF var ingen mindre än Emelie Lindström. Hon gjorde nämligen sex poäng i matchen.

– Vi hade lite oflyt och var inte riktigt på tårna vid några av deras mål, säger tränaren Urban Karlsson.

Efter två perioder var ställningen 1-5 till Djurgården och matchen kändes i princip avgjord. Dalen ryckte med andra ord upp sig i sista perioden – men det räckte inte till några poäng.

– Jag är stolt över den avslutande perioden, där höjde vi oss rejält, säger Karlsson.

– Det var en konstig match, men det var skönt att vi åtminstone presterade bättre i sista perioden, säger kapten Linn Lundström.

Efter matchen aviserades också att Cecilia Di Nardo flyttar hem. Mer om detta i ett separat inlägg.

Emelie Lindström IF, även kända som Djurgårdens IF, leder nu SSL efter sju raka vinster. Vem hade trott det när det pratades om att laget t o m skulle läggas ner på grund av ekonomisk kris?

***

IBK Dalens herrlag satte nytt rekord i att åka buss i helgen. Ända ner till Helsingborg. Man blir inte avundsjuk…

Det höll dessutom på att sluta riktigt snöpligt. Slutet på matchen blev minst sagt dramatiskt.

Dalen gjorde först 5-5 i spel 6-mot 5 genom Peder Bodén. Då stod klockan på 18.43. Då luktade det förlängning hela vägen upp till Umeå.

Men Helsingborg tog tillbaka ledningen igen på 19.36. Otroligt tungt för Dalen att vända hem till Umeå med ett sådant slut på matchen.

MEN – Dalen gav inte upp – utan Ketil Kronberg sköt ett skott på kanten som till slut letade sig till Johan ”Kungen av slottet” Eriksson som kunde hacka in bollen på halvvolley.

– Skönt att vi fick med oss en poäng i alla fall. Det var en väldigt konstig match. Vi blev lite för bekväma och hamnade på hälarna när de satte press på oss, säger poängräddaren Eriksson, som visat sig vara ett riktigt, riktigt bra nyförvärv för IBK Dalen.

Tränaren Iiro Parviainen säger så här om matchen.

– Båda lagen är nog nöjda till slut. Vi gör en okej match med tanke på att vi saknar både Ermling och Alm. Ingen toppmatch, men det är okej.

Bäst i Dalen var Ketil Kronberg, Thomas Holmgren och Filip Stenmark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *