Godbitar gav TGC segern

Det bjöds på godbitar på så väl läktaren som på planen denna kväll i det intressanta nykomlingsderbyt mellan TGC och TBS.

Jag missade första perioden och delar av andra på grund av träning.
Baserat på det jag såg tycker jag att TGC:s 9-7 seger var rättvis och odiskutabel – även om TBS såg rasande pigga ut i matchens sista minuter.

Jag tog ett snack med den lika formstarke som mediaskygge Mattias Öster Waara efter matchen.

– Vi vinner för att vi är ett bättre lag helt enkelt. Åtminstone ikväll tycker jag att vi känns bättre. Vi är kanske inte kända för att kriga hårdast jämnt men i dag tog vi hemjobbet och täckte massor av skott. I det uppställda försvaret släpper vi inte till mycket, säger Öster Waara som gjorde 2+2 i matchen.

Den långe playmakern har öppnat säsongen riktigt fint och faktum är att han gjort fler poäng i år än på länge – trots att laget klivit upp en division.
Jag frågar om det möjligtivs är extra fysträning som ligger bakom storformen…

– Haha, nej det är det verkligen inte. Men jag kan väl ändå känna att jag har gjort för lite poäng förut. Jag har väl inte riktigt fått det att lossna tidigare. Sedan har jag fått en lite annan roll nu också som toppforward (han var tidigare vänsterforward i en 2-2-1) Och dessutom har jag ju spelat en hel del med ”Mattis”, säger han ödmjukt.

***

TBS lagkapten Joel Sandqvist var märkbart besviken efter matchen.
Han var sista spelaren att lämna banan.

– Vet inte riktigt vad jag ska säga. Det känns som att vi saknar fantasi. Det tog liksom 45 minuter innan vi fattade att vi skulle gå in med folk på kassen. Då fick vi också några enkla mål. De är sjukt starka framför mål så om man inte har någon där kommer man aldrig få in bollen, säger Sandqvist och fortsätter:

– Det är frustrerande att vi fattar en sådan sak så pass sent in i matchen. Vi måste kunna kommunicera bättre under matchen och vara mer konstruktiva. Jag är besviken på inställningen och tycker att vi fokuserade för mycket på det negativa, säger Joel, som för övrigt satte en elegant straff i matchen.

– Nu ska vi se till att samla oss och rycka upp oss inför helgens match mot Skellefteå. Det blir såklart tufft men jag är säker på att vi kommer att komma igen efter det här, säger han.

***

Den historiska fikabuffén förtjänar förstås ett eget stycke. Bloggens fikakorrespondent, läktarprofilen Adrian Karlsson Lind, lät meddela att han var mycket nöjd med buffén.

Själv kom jag lite sent till det dukade bordet men visst fanns det kvar några godbitar för det. Fantastiskt gott.

Lyckades fånga min lagkamrat Mikael Eriksson på bild vid fikabuffén.
”Kom, vi sätter oss nånstans där det inte syns hur mycket fika jag tog”

***

Hoppas att fler lag vågar och orkar ta efter detta underbara initiativ.
Det vore intressant att få veta hur många som kom dit bara för/eller delvis på grund av fikabuffén.

Jag kan för övrigt avslöja att det var Mattias Öster Waara som bakade pitekakan. Jag provade den inte själv men enligt säkra källor till bloggen fick den omdömet: ”torr”.

Vet inget om övriga bagare dock.

***

Annars då?

Tycker att Magnus Wennberg bjöd på många svettiga räddningar i TBS-målet trots nio insläppta mål.

Daniel Nygren bjöd på STOR show det sista minuterna.
Vad hände med karln? Han var som i trans!
Han gör tre assist på raken och visar upp ett spelsug utan dess like.

Efter ett av målen bjuder han på en av årets händelser i Exel Arena. Han väljer nämligen att göra som i fotboll – springa och hämta bollen allt vad man har och lämna upp den till mittlinjen. Problemet är bara att klockan stannas i innebandy så detta initiativ ger ju egentligen ingenting…

Men vi fick i alla fall se Nygrens snabbaste löpning genom tiderna – och det var mycket underhållande.

Problemet är bara att han, liksom många andra, vaknade på tok för sent. Man kan kritiskt tycka att han borde ha visat upp den där inställningen tidigare i matchen istället…

Petter Lundqvist, som gör sin andra innebandysäsong (!!!), spelar klokare än vad jag och många andra någonsin gjort på en innebandyplan. Om det är någon som förtjänar den utnötta titeln ”pudelklok” så är det han och inte Jens Ledin (som förknippats med uttrycket sedan barnsben).

Victor Nensén höll på att göra ett magiskt mål i andra perioden då han på ett mycket fint sätt sög ner en långboll för att sedan chippa i ribban. Den prestationen förtjänade ett bättre öde.

***

TGC då?

Ja, ”Mattis” Mattsson är förstås bra. Han är ju för bra för ettan egentligen. TBS och alla andra i hallen vet om hans skott – ändå lämnar han banan med fyra mål. Relativt enkla mål dessutom.

(Om du läser detta ”Mattis” så var det inte jag utan den andra sköningen som skrek ”Båågaa!” i hörnet…)

Det är på många sätt konstigt att André Hellgren inte är världens bästa innebandyspelare med tanke på att han tar åtta meter per steg och har en frisyr som gör Björn Borg avundsjuk.

Johan Nylén bjöd på en riktigt fin assist i andra perioden. Pausfint, skottfint och krosspassning i ett. Mycket elegant!

Sebastian Söderlund var riktigt vass tycker jag. Han har långt ifrån bäst teknik, men han vinner mycket boll och är en mästare på att släppa bollen enkelt och snabbt. Han startar många av anfallen. Dessutom gjorde han en matchavgörande assist till Johan Brolins 6-3-mål. Mycket läckert avslut av Brolin i det läget förresten.

Nåja. Jag kan hålla på hela natten. Men det sägs ju att man måste sova bra när man tryckt i sig mycket kalorier på kvällen. Så är definitivt fallet denna kväll.

1 kommentarer

  1. Pingback: Skitmatcher | Monica Lundqvist – I nöd och lust

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *