Helgsummering (H2)

Det blev en händelserik helg i denna serie. Fem matcher, massor med mål, och tyvärr en hel del utvisningsminuter.

***

Sandåkernkamraternas formsvacka fortsätter. Mot Hörnefors kom ännu en förlust. Den här gången med hedersamma 4-6.

Detta trots en bra start på matchen. Teknikern André Skedebrandt gjorde 1-0 och kort därefter åkte Simon Blomberg ut för slag. I boxplay åkte sedan lillebrorsan Andreas också ut – och då hamnade HIF i ett minst sagt prekärt läge.
Hemmalaget tackade och tog emot och gjorde 2-0 i spel 5-mot 3 genom Mattias Grahn.

Simon Blomberg hann dock med att få en personlig revansch innan den första perioden var slut. På tiden 19.55 satte han reduceringen till 2-1 och den visade sig vara viktig.

HIF kom nämligen ut som ett nytt lag i andra perioden. Den vinner gästerna med 3-0 och när Viktor Rutqvist gör 2-5 i början av tredje så hade HIF gjort fem raka mål.

Sandåkern försökte komma ikapp genom mål av Grahn (igen) och Johan Reichler men det räckte inte. Viktor Rutqvist kunde istället, med sitt tredje mål för dagen, säkra tre poäng genom sitt mål till 4-6.

***

Vi går vidare till en match som jag själv var och såg delar av. Nämligen UIK mot IBK Umeå Norr.

Det var en match med två ansikten. Jag fick bara se det ena. Jag såg den fridfulla, välspelade matchen där IBK Umeås rutin och spetskvalitet blev avgörande.

Vid ställningen 2-6 till IBK Umeå Norr efter mer än halva matchen lämnade jag Vildmanna. Därefter hände det en hel del. Matchen slutade 5-10 till IBK Umeå Norr men det mesta av eftersnacket kom att handla om de två matchstraff som delades ut i slutet av matchen.

UIK:s Ted Karlsson ska enligt källor till bloggen ha fått en tjuvsmäll (armbåge) som domarna inte såg – och då slog det slint för Ted.
Han hämnades med en rejäl smäll (även det en armbåge som jag förstått det) och fick syna det röda kortet.
Matchstraff 3 – den högsta graden – innebär att han automatiskt blir avstängd under den utredning som nu måste göras. UIK:s back får nog räkna med ett par matchers avstängning.
Tråkigt, för att inte säga oförsvarbart, att sådant här ska få ske med en minut kvar i en match som det ena laget leder med fem mål. Man måste kunna bete sig bättre – oavsett om man själv blev utsatt för en tjuvsmäll i första läget.

Stefan Rehn, lagkapten i IBK Umeå Norr, fick även han matchstraff för att ha gått in och flyttat bort Ted från situationen. Rehns matchstraff var dock ”bara” matchstraff I.

Dessförrinnan hade UIK:s Jerry Eriksson, tremålsskytt i matchen, åkt ut fem minuter för en solklar hakning. Onödigt…

Hoppas UIK kan lära sig något av detta och bättra sig inför framtiden.
Det gäller kanske främst tre herrar. Jerry Eriksson har hittills 15 utvisningsminuter, Ted Karlsson har 21, och Joel Björk har 17. I övrigt är det inget utstickande.

Det rent sportsliga då? Vilka imponerade?

I Umeå IK hade jag svårt att se den offensiva spetskvaliteten. Många är jämnbra och krigar hårt.
Niclas Gruffman gjorde ett vackert zorro-mål och förtjänar ett omnämnande för det. Förvånande dock att IBK Umeå Norr inte hade koll på hans kunskaper. Det är inte första gången Gruffman får till dessa konster!
Jerry Eriksson gjorde som sagt tre mål och var pigg och alert. Kraftigt minusbetyg dock för hakningen och en tvåa till för protest mot domslut.

I IBK Umeå Norr var det kul att se Jonas Lindberg. Han har ett fint målsinne även om han stod för en av säsongens värsta missar i första perioden.
Efter mitt hån från läktarplats om att han påminde om Gervinho höjde han sig betänkligt…

Som UFC-supporter var det också en fröjd att se André Nyberg och Kristoffer Bjuhr spela innebandy. Båda blev målskyttar. André har riktigt mycket i sig!

***

Vindeln åkte på en tung förlust mot Skellefteå IBS. Detta med siffrorna 8-11. Vindeln glömde uppenbarligen att markera Alexander Hedlund, född -96, i början av matchen. Hedlund gjorde fyra av Skellefteås fem första mål! Allt detta hände i första perioden. Efter första paus var Hedlund poänglös resten av matchen…

Vindeln lyckades också hämta ikapp det tunga 2-6-underläget till 6-6. I det läget kändes det som att Vindeln skulle vinna – men IBS reste sig och kom tillbaka.

Tobias Holmström gjorde tre mål för Vindeln. Jonny Granström ”bara” ett. Han skulle behöva hitta storformen snart.

***

GUIF lyckades göra hela 16 mål på Superior performance in floorball. Det är mäkta imponerande.

Duon Johan Flinkfelt och Petter Lundström hade en tung match nere i Nätras kalla hall i förra matchen – men här, i en varm och skön hall, var de båda glödheta.
Petter, den gamle IBK Dalen-spelaren, gjorde hela sju, alltså SJU, mål och Johan producerade 2+6. Imponerande menyer från de båda.

”Flinken” skickar med sina sex assist ytterligare en passning till coachen om att han bör få spela powerplay snarast.

Jens Bolin och Erik Öhman blev tvåmålsskyttar för Superior performance in floorball.

***

Gamla Stan tog en övertygande seger i den där kalla hallen jag nyss skrev om. Alltså Köpmanholmens sporthall.

Det är där som överraskningslaget Nätra huserar. De långväga gästerna vann med hela 9-4 och det får man se som mycket imponerande.

Fabian Karlstén blev en av segerorganisatörerna med sina tre mål. Två av dessa kom dock i slutet då matchen redan var avgjord. Innan det hade bland annat doldisen Anton Nystedt bidragit med viktiga mål.

Gamla Stan hakar i och med segern på i toppstriden även om det redan är fem poäng upp till den väntade seriesuveränen GUIF.

3 kommentarer

  1. Är väl absolut inte ovanligt att Ted får slint? Är väl den spelare som spelar absolut fulast i hela västerbotten, hjärnsläpp varje match i princip

  2. Såg en av dessa herrar tackla ner en spelare på en match i hörnefors. Peka på killen och säga your down med ett hånleende. Domaren såg ingenting. Hörneforskillen reste sig bara och spela vidare. Tack och lov förlorade uik men vissa skulle nog inte vara med i lagidrott, vilket tydligt antalet utvisningsminuter visar 🙁 nä stäng av för alltid

  3. Något som UIK måste ta tag i är deras ledarskap!! Helt galet att dom tre omskrivna spelarna i UIK får så mycket matchtid som dom får när dom förstör för resten av laget. Sen att övriga i laget ställer upp på deras inställning är oxå märkligt. Men framför allt så måste det vara tränarens/ledarens ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *