Iksu vann knapert: ”Dalen var nära”

Bevakningen av gårdagens derby var inte den bästa från vår sida. Johan är bortrest i Stockholm och jag själv hade träning. Jag kunde därför bara se slutet av tredje perioden.
Under den del av matchen jag såg låg Dalen på rätt hårt och de fick också in en reducering genom Linn Lundström.

– Det var synd att du missade första perioden. Då gjorde vi det vi skulle. Vi tappade inga bollar i farliga lägen och agerade stabilt över hela banan, säger Iksu-tränaren Tomas Hugosson Wallgren.

I slutet av matchen plockade Dalen keepern och spelade 6-mot 5. De riktigt heta kvitteringslägena uteblev – men de hade ändå ett rejält tryck stundtals.

– Vid ställningen 2-3 är det ju alltid nära, det kan man inte förneka. Ser man till 60 minuter så ska vi inte behöva hamna i den sitsen. Det mentala spelet spökade lite för oss, menar THW.

Dalen gjorde första reduceringen på straff genom Isabell Larsson. Hon gjorde sin vanliga variant och den är uppenbarligen svår att försvara sig mot.
Malin Marklund, mycket bra i övrigt, fick med andra ord än en gång släppa in en sådan straff.
Det enda spelmålet Dalen mäktade med kom efter en individuell prestation av Linn Lundström. En stark genombrytning följt av ett kanonskott i bortre krysset.

– Dalen kommer aldrig någonsin göra mål på oss mot vårt uppställda försvar. Så är känslan då man möter dem. Samtidigt betyder det att de är bra på att straffa oss då vi väl gör misstag. I andra matcher kan vi ofta avgöra tidigt, men Dalen krigar alltid på i 60 minuter så det krävs mycket av oss för att slå dem, säger Tomas Hugosson Wallgren.

***

Annars då?

Norskan Karen Farnes fick starta matchen efter ett sent återbud från Jenny Gustafsson. Hon krönte sin insats med en assist.

– Kul. Hon sliter och river och ställer upp i alla situationer. En exemplarisk lagspelare, berömmer THW.

Förutom Gustafsson saknades även Elin Tjärnström på grund av en lättare knäskada.

Victoria Wikström har bytt klubbmärke till Iksus egen klubbsponsor efter x antal år med ”wiz:en”. Fick lov att gnugga mig lite i ögonen.

Dalen skulle behöva en och annan rightare till. Det är svårt för Louisa Turton att komma in kall och spela 6-mot 5.

Jag tycker det är kul att Dalen blivit så pass bra att de kan stressa Iksu ända in i kaklet. Det är betydligt roligare att förvänta sig en jämn match som neutral åskådare än att behöva förvänta sig att Iksu ska vinna enkelt.

Det enkla svaret är nog att Dalen blivit mer vältränade helt enkelt. De orkar verkligen köra på i 60 minuter. Många andra lag viker ner sig när Iksu springer ifrån i början.
I går stod det 0-3 på tavlan. Dalen ångade på ändå – och det höll på att räcka till en poäng…

***

Nåja. Det om det. I nästa omgång reser Iksu ner till Göteborg för att möta Pixbo. Ett lag som tränas av den f d Iksu-tränaren Jacob (inne)Bandling Melin.

– Det blir skoj. Han om någon bör ju ha lite koll på oss. Man kan aldrig räkna ut Pixbo. De har verkligen blandat och gett hittills. Men de har flera klasspelare i laget och när de är på bra humör så är det tufft. Ser fram emot den matchen, säger Tomas Hugosson Wallgren.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *