Helgsummering (D1)

Umeå City var på god väg mot fjärde raka segern då man ledde med 4-0 på bortaplan mot bottenlaget Hudik/Björkberg. Men på något mirakulöst vis (det skedde inte bara ett mirakel i Håstaholmen i helgen) så lyckades hemmalaget vända på steken och ordna ett X via 5-5.

Marie Häggström var fortsatt stekhet för sitt Umeå City. Tre nya mål den här matchen.
Jag undrar ibland hur City hade legat till i tabellen utan hennes spetskompetenser…

Johanna Andreassen och Frida Gran ordnade de övriga målen för City som fick vända hem med en besk smak i munnen från denna match.

***

Iksu Ungdom höjde sig efter fiaskot mot RIG Umeå. En poäng mot serieledarna FBC Uppsala är klart godkänt även om det hela slutade med en snöplig förlust i sudden.

Iksu ledde faktiskt med 3-2 och 4-3 och det krävdes powerplay i förlängningen för att gästerna skulle avgöra med blott 44 sekunder kvar.

Nina Sorsa gjorde två mål, ett av dessa på straff. Wilma Hortell och Emma Hamrén gjorde ett var.

Viktigt för Iksu att visa att man är på banan igen efter det tunga derbyt mot RIG.

Nu har Iksu ett låååångt speluppehåll. Den 16 december spelar laget sin nästa match mot Notviken på hemmaplan…

…ett Notviken som stod för en rejäl skräll då man bortabesegrade formstarka RIG Umeå med 7-11. Ett riktigt förvånande resultat med tanke på RIG Umeås enorma styrkebesked mot Iksu Ungdom.

Men Notviken är ju ett erkänt tungt lag att möta och det var det som fällde avgörandet.
På det fysiska planet låg gästerna från Norrbotten hela tiden snäppet före. RIG ledde faktiskt inte en enda gång under matchen trots att de bombarderade 43 skott under matchens gång.

Nathalie Jakobsson gjorde tre mål och Kajsa Ek hängde dit två.

***

Vi går vidare med ännu en skräll. Ett formsvagt IBF Dalen lyckades nämligen knipa tre poäng i Eddahallen mot topplaget Skellefteå.

Redan i första perioden tog Dalen kommandot och ledde med 3-0 efter tre ”Vindeln-kassar” – Lilly Långström, Martha Hällgren och Anna Algotsson. 

I andra kom Skellefteå ikapp till 3-3 och då trodde nog de flesta att hemmalaget skulle gå mot segern. Men Dalen reste sig – tog tag i bitarna igen- och sprang ifrån till 3-5 innan perioden var slut. 3-4 gjordes också av en Vindeln-fostrad spelare i form av Evelina Eriksson. 3-5 satte Sandra Hjortborg på straff och i slutronden satte Amanda Nordin spiken i kistan.

***

Övriga matcher:

Söderhamn – KAIS Mora 1-5

Man kan redan nu fastslå att Söderhamn kommer åka ur. De har en poäng i tabellen och har gjort 24 mål på 8 matcher framåt. Även Hudik kommer få det kämpigt.

Vem som åker som lag nummer tre tror jag kommer stå mellan City, Notviken och KAIS Mora. Klart är i alla fall att det börjar se ordentligt trångt ut runt strecket och alla inblandade ska nog vara glada att ”bara” tre lag åker ur i och med Gävles bortfall från serien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *