Joakim Lundberg inför derbyt

Imorgon vankas det toppmatch och derby i EXEL Arena då Umeå City tar emot Team Thorengruppen. Två lag som inför säsongen nämndes som favoriter till att gå hela vägen och vinna serien – och efter åtta omgångar spelade ligger Thorengruppen nu tvåa efter serieledande Sirius, medan Umeå City har en något jobbigare sits då man ligger på femte plats, fem poäng efter serieledarna.

Jag ringde upp Team Thorengruppens Joakim Lundberg, som har ett förflutet med tre säsonger i just Umeå City, för att kolla läget inför matchen. Den tekniske centern skrev ifjol på för Thorengruppen efter ett sabbatsår från innebandyn. I år har han på sju matcher stått för 14 poäng (källa: innebandy.se).

***

I den senaste omgången tappade Thorengruppen en viktig poäng mot bottenlaget FBC Uppsala när man i förlängning vann med 8-7. Det efter en mäktig upphämtning för att först klara oavgjort vid full tid – man såväl reducerade till 6-7 som kvitterade till 7-7 under ordinarie tids sista minut – för att sedan avgöra tidigt i förlängningen. Trots det måste man säga att poängtappet var onödigt, och Thorengruppens insats var helt klart en av de sämre under säsongen.

– Vi kom tyvärr inte upp i normal standard mot FBC Uppsala, men man får komma ihåg att vi slet som djur helgen innan mot Sirius och gjorde en kanonmatch. Det kommer bli helt naturligt att tända till hundra procent i derbyt imorgon, säger Joakim Lundberg.

Imorgon är det derby och ett bra läge för Thorengruppen att i praktiken hänga av Umeå City från striden om uppflyttning. Det eftersom City vid förlust mest troligt kommer ligga åtta poäng bakom det serieledande Sirius som hittills gått som tåget. Lundberg tycker känslan i laget inför matchen är god.

– Känslan är bra, tycker jag. Förutom plumpen i helgen så har vi spelat väldigt bra på sistone, menar han.

De tre säsongerna i City gör att matchen blir lite extra speciell för honom.

– Det är, på både gott och ont, jätteroligt. Jag vet att de spelar på samma sätt som de alltid har gjort och det spelet kan jag, men på samma sätt så vet de exakt hur jag spelar. De kan mina finter. Det är inte så bra, säger Lundberg med ett skratt och fortsätter:

– Det vore kul att slå dem med tanke på att jag spelat där förut. Rent personligt tycker jag aldrig att det gick ordentligt bra för mig i City. Deras tydliga strukturer i anfallsspelet passade inte mig, utan jag tycker jag kommer bättre till min rätt i Thorengruppen, säger han och tillägger att det handlar mer om honom som spelare än Umeå Citys taktik.

Lundberg är positiv inför morgondagens match och tror på en jämn match.

– Det kommer absolut bli en jättetuff match och det är laget med bäst dagsform som kommer att vinna, tror jag. På ett sätt tycker jag att det är upp till oss om vi ska vinna imorgon. De har fantastiska spelare, bland annat tycker jag Erik Nilsson är hur bra som helst, men de har ingen Andreas Carlbom eller någon Erik Ställ i målet. På så sätt tycker jag att vi har en lite högre högstanivå. Spelar vi på den högstanivån så tror jag att vi vinner, avslutar Joakim Lundberg.

***

Imorgon kommer en liknande intervju med Citys målmaskin Johan »Säl« Nilsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *