”Säl” inför kvällens derby

Ni känner till förutsättningarna:
Umeå City har förlorat två av sina tre senaste hemmamatcher.
Man är, redan (kan man argumentera för), fem poäng efter serieledande Sirius.
Ikväll väntar en kritisk match då man står som hemmalag i derbyt mot Team Thorengruppen.

En spelare som varit tongivande under de två senaste säsongerna är Umeå Citys målmaskin Johan ”Säl” Nilsson.

Skillnaden mellan i år och ifjol? Ifjol spelade han med Team Thorengruppen. Och Nilsson ser fram emot att möta sina gamla lagkamrater.

– Jo, det ska bli kul att möta dem igen. Vi har ju mött dem tidigare i år i DM så det är inte första gången. De flesta i laget är mina vänner. Bland annat har vi Erik Ställ i kassen… men då är det bara att hålla dem lågt så sitter dem, säger han skämtsamt.

Nilsson har under säsongen spelat mycket ihop med Emil Johansson, och duon har gjort succé så här långt. Efter åtta omgångar spelade har det blivit 29 (12+17) poäng för Johansson, medan Nilsson ligger på 18 (15+3). Ett imponerande facit. ”Säl” är nöjd med sin radarpartner.

– Det har gått riktigt, riktigt bra. Det är väldigt lätt att spela med Emil för han är hur bra som helst. Man springer bara och håller ner klubban så får man bollen, säger han.

Kvällens match är något av en sexpoängsmatch för Umeå City. Vid förlust kommer man ligga åtta poäng efter serieledande Sirius, och då har tåget i praktiken redan lämnat perrongen. Vinst, och ja, då lever hoppet om den uppflyttning Umeå City hade som målsättning innan säsongen.

– Visst stämmer det att kvällens match blir viktig för oss ifall vi ska hänga med där uppe. Jag tror nog inte att den är avgörande för hela säsongen, för det är knappast så att Sirius kommer gå rent heller. Alla i laget vet om att matchen är viktig. Om vi vinner ser det ju faktiskt ganska bra ut och då är vi med på riktigt där uppe, menar ”Säl”.

Han ser fram emot kvällens match och hoppas matchen blir liknande den i DM under försäsongen. En match där City vann ganska komfortabelt.

– Jag hoppas vi kan göra en liknande match som i DM då vi hade en grym disciplin och vann, avslutar han.

***

Bloggen tackar såväl gårdagens intervjuobjekt Joakim Lundberg som Johan Nilsson för tiden och önskar dem lycka till ikväll.

Förresten så ger NordicBet favoritskapet till Umeå City inför kvällens match. 1.90 gånger fläsket ger Umeå City-seger, medan en Thorengruppen-seger ger 2.30. Krysset står i hela 6.25.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *