Thorengruppen vände i sista

Det var vändningarnas match i EXEL Arena ikväll. Thorengruppen ägde första perioden, medan City gjorde hela 5-1 i andra perioden för att sedan tappa det helt i den sista perioden och förlora med hela 0-6. 6-10 slutade matchen till Thorengruppens favör.

1127 åskådare fick först se Thorengruppen rättvist ta ledningen med 1-3 efter första perioden. Det var Thorengruppens fruktade förstaformation som för dagen var på ett strålande spelhumör som satte tonen med två mål från Fredrik Ottosson och ett från Andreas Carlbom.

Den andra perioden var det dock City för hela slanten. På endast 12.46 så hade man vänt det 1-3-underläge man var i till 5-3. Mycket tack vare Erik Forsgren, som stod för ett mål och en målpassning. Andreas Carlbom reducerade visserligen i ett box play efter att Thorengruppen först klarat av ett 3 mot 5-underläge, men Albin Andersson, som för dagen visade väldigt goda intentioner, sköt City till en 6-4-ledning inför sista perioden. Många av Citys mål var rejäla sidledspassningar och direktskott som var svåra för Erik Ställ i Thorengruppens mål att rädda.

Men i den tredje perioden klappade Umeå City ihop. När Stefan Lindberg satt på botbänken fullbordade Fredrik Ottosson sitt hattrick – och det var början på en mäktig sistaperiod från gästerna. Mikael Eriksson BOMBADE (den är värd versaler) vackert in bollen från mittcirkeln till 6-6 och Thorengruppen kändes här starkare. Stefan Lindberg var olycklig i försvarsspelet stunden innan Nicklas Forslöf sköt det matchvinnande målet till 6-7. Thorengruppen kunde till slut kunde gå ifrån och vinna med 6-10.

***

6-8-målet måste också nämnas. Årets förarbete från Joakim Lundberg där Mats Jonsson till slut fick stöter in bollen. Firar mest av alla gör dock bloggkollega Arvidsson, som hade assistpoäng på det målet.

Citys mål till 5-3 är också innebandypoesi. En flippass från Erik Forsgren (har han vaknat nu?) till Kristoffer Rådström som sopar in den. Väldigt vackert mål.

Andreas Carlbom, Joakim Lundberg och Erik Ställ bäst för dagen i Thorengruppen. Fredrik Ottossons tre baljor förstås också viktiga. Hans hårda dragskott är fantastiskt.

Emil Johansson var bäst i Umeå City. Albin Andersson blir bättre och bättre för varje match som går och visar som sagt goda intentioner. Två poäng fick vi se från Peter Reinholdt.

***

Efter matchen fick vi tyvärr se ett litet tråkigt efterspel. Ytterligare ett tyvärr i att jag inte uppfattade vad som hände, men vad jag hört (observera detta nu) så ska Umeå Citys tränare Peter Sjöström varit upprörd på Thorengruppens dito Örjan Lindberg. Lindberg som kanske inte varit prickfri. Enligt vad jag HÖRT från läktarplats ska han bland annat ha ropat »Bra Johan!« till Johan Nilsson när denne åkte ut i mellanakten, vilket man förstås förstår att Sjöström reagerar på.

Sjöström och Emil Johansson ska dessutom ha nekat att tacka Lindberg efter matchen. Ett tråkigt beteende (nästan) oavsett vad som händer på planen. Personligen tycker jag man förstås har rätt att vara förbannad, men att tacka motståndarna är såväl kutym som praxis och ett tecken på god sportsmannaanda.

 

7 kommentarer

 1. En tragisk match av City som saknar tillräckligt många spelare med viinarskalle. Min uppfattning är att City saknar den mentala styrka som krävs för att gå upp i superligan igen. Thorénspelarna hade större vilja att vinna än City. Och vad händer på Citys bänk under matchen? Ingenting! Varför tar man inte timeout? Varför står man helt uttryckslösa när Thorén vänder matchen? Varför vaskar man inte om i formationerna? Något måste hända!!!

 2. Håller med Erik, City var inte alls heta. Trots att dom vände och kunde tagit greppet om matchen kändes det som att Thoren trots allt skulle greja det.
  Thoren imponerade och följde sin gameplan till 100.
  Thoren matchade laget väldigt bra, de hetaste för dagen fick mycket speltid.
  City matchade inte alls laget och jag såg då inga stora förändringar i coachningen.
  Att City har problem visar det sig när det ska spelas i pp, Hedlund som point?????
  Jocke Lundberg är helt fantastisk, magisk, otroligt underhållande att se.
  Arvidsson såg ut att spela i fel division framförallt i första perioden.
  F:son vart tog formen vägen, långt ifrån vad han visade förr förra säsongen.
  Thoren har riktiga spetsspelare som också levererar.
  Citys spets, förutom Emil J, levererade inte.
  Förstår inte matchningen av Erik Nilsson, han försvann helt.
  Nr 80 Borgs hårband måste förbjudas, ser ut som en upp och nervänd blomkruka.
  Öredal såg ut att vilja spela mer än vad han fick.

  • Kul med starka åsikter! 🙂
   Och tur att vi har några som spelar i fel division åt andra hållet – t ex Calle och Jocke. Då jämnas det hela upp liksom!

   • Precis så du kan alltså hålla div 2 tempo, utan att det märks.
    Ta det inte så hårt, du spelade upp dig och var godkänd tillslut.
    Sa faktiskt redan ifjol att om Ume City åker ner så kommer Thorengruppen att ta greppet om nr 2 i Umeå. Är nu helt säker att jag hade rätt. Tronskiftet har skett.
    Nu när jag gjort en liten pudel så kan väl du lova mig att lyfta frågan om Borgs hårband. Finns det inget spelarråd???

    • Är jag t o m två divisioner för dålig? Division-1 tempo är vad jag brukar hålla 😉
     Haha, nejdå, jag tycker bara det var roligt med kritik.
     Vi får väl se hur det blir med det där ”tronskiftet”. Om ett eller två år har vi nog det definitiva svaret.
     Haha, vi är på honom varje träning om allt, så vi får ta och lyfta den här frågan också…

 3. Jag är inget fan av varken Umeå City eller Peter Sjöström, men jag är ganska säker på att Peter tackade både Janne och Örjan, jag satt bra till och har en absolut minnesbild av att så skedde.

 4. Med tanke på att signaturen ”Torbjörn” figurerar på denna sida ibland, vill jag bara säga att det är inte jag som skrivit de inläggen, ifall någon undrar. Som aktiv i Umeå Citys webredaktion och stolt far till bloggare Jakob kommer jag att underteckna ev inlägg på denna sida med mitt hela namn.
  För övrigt blir det intressant att se om det kommer fler inlägg i hårbandsdebatten…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *