City vann underhållande match

Tidigare idag så tog Umeå City emot KAIS Mora i det som för dagen var lagets hemmaarena, nämligen IKSU Sportcenter. Det som på förhand såg ut att bli en målrik och underhållande match blev just det. 8-6 vann City med efter bland annat tre mål av snajpern Johan ”Säl” Nilsson. – ”Säl” hänger dit tre från ingenstans idag, säger hans radarpartner Emil Johansson.

Första perioden var väldigt jämn där båda lagen spelade bra och skapade chanser. I pausvilan var ställningen 2-2 efter att Johan Nilsson gjort sitt första mål för dagen och Vidar Tirén hängt dit sin första balja för säsongen, vackert framspelad av Citys poängkung Emil Johansson.

I andra perioden tog City över, men trots ett tidigt 3-2-mål lyckades man inte springa ifrån. Istället kvitterade KAIS Mora när Andreas Tuomas satt på botbänken för upprepade förseelser.

– Det var en hård match idag, och det finns perioder när vi äger dem, men det är vissa individuella misstag från vår sida som gör att vi inte kan gå ifrån, säger Johansson.

I tredje perioden briserade matchen målmässigt. 3-3 blev 6-4 – på endast en minut och 44 sekunder! Umeå-bekantingen Max Wahlgren reducerade visserligen två gånger om till 6-5 och 7-6 (Citys 7-5 gjorde Kristoffer Rådström), men med drygt tre minuter från slutet revanscherade sig Emil Johansson från en straffmiss några minuter tidigare då han på en billig målvaktsretur från nära håll stötte in 8-6. Ett mål som fastställde slutresultatet.

Och Emil Johansson var glad efter matchen.

– Det är en mycket bättre match än vad vi gjort tidigare. Vi tar jobbet idag och det är skillnaden. Innan matcher idag sade vi att nu skulle vi vända den dåliga trenden och det gör vi idag, menar han och fortsätter:

– Vi har spetsspelare som Johan Nilsson. Han hänger dit tre stycken idag och det är avgörande. Peter Löfgren i kassen gör riktiga kanonräddningar och räddar oss några gånger idag. Samtidigt kommer inte Max (Wahlgren) riktigt upp i nivå idag för dem, säger Emil Johansson.

Det var en litet smågrinig match idag, och Emil var vid några tillfällen i vissa munhuggningar med bland andra Moras stjärna Bobby Edberg.

– Det är grinigt idag och jag gillar sånt. Det är bara roligt att tacklas och tugga med motståndarna. Det är kul mot spelare som Bobby, skrattar Johansson.

Nu väntar Sandåkern i derby nästa vecka innan serien vänder för Umeå City. Citys målsättning var att gå upp till Superligan, men tio omgångar in i serien är man åtta poäng efter Sirius som leder serien.

– Det är inte godkänt. Vi har helt klart spelarmaterial för att ligga i topp men vi har inte riktigt dragit åt samma håll och gjort individuella misstag som man inte får göra i den här serien, säger Emil Johansson och fortsätter:

– Det är många poäng att spela om fortfarande. Det är klart det är tufft, men det går (att komma ikapp). Topplagen kommer inte att gå rent och vi måste fortsätta göra matcher som vi gör idag. Matcher då vi tar jobbet, avslutar han.

***

Stark insats från City idag. Mora ÄR svårspelade, och hade man inte lyckats gå ifrån till 6-4 tidigt i tredje hade det kunnat sluta hur som helst idag. Tycker faktiskt att den här matchen var av SSL-kvalité. Riktigt, riktigt bra match.

Otroligt komiskt att Bobby Edberg, för övrigt en av seriens absolut bästa spelare och matchens bästa spelare idag, vände sig mot bloggkollega Arvidsson då han hängde dit sina två mål. Tror Jacke var rätt oskyldig till det som ropats mot Bobby tidigare…

Vad har Kristoffer Rådström för mållåt? Bedrövlig.

Vidar Tirén måste dumpa understället han kör under matchtröjan. Bedrööööövlig. Idag är han dock ursäktad då IKSU är en kall hall.

Hela förstaformationen med Tirén, Mattias Hedlund, Johansson, ”Säl” och Peter Reinholdt spelade riktigt bra idag. Plussas gör även Erik Nilsson och Peter Löfgren som hade några riktigt svettiga räddningar när Mora vaskade fram sina chanser.

***

Sandåkern torskade bottenmötet mot FBC Uppsala. 8-7 slutade matchen. Mer om den en annan gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *