Damerna vann – herrarna torskade

Här kommer ett kombinerat inlägg om Dalens två SSL-matcher från gårdagen.

Damerna fullbordade den prickfria helgen genom att besegra bottengänget Jönköping med 5-3. Matchen går knappast till historien men vi noterar att Sandra Larssons pånyttfödda målform håller i sig. Mot Falun blev det fyra – och här blev det ett hattrick från Larsson.

Noterbart är också att Jönköping mäktade med blott nio skott mot Dalens kasse.
Det måste vara något slags bottenrekord… Nio skott är vad man ska klara av på en period!

Dessa två segrar var oerhört viktiga i Dalens jakt på den åtråvärda fjärdeplatsen. Just nu verkar pånyttfödda Endre – som Dalen slog i två raka matcher – bli den främsta utmanaren om den platsen.

Sandra Larsson blev intervjuad av Innebandymagazinet efter matchen och hon säger så här;

– Det känns riktigt skönt att vi vann idag. Det var en väldigt jämn match och JIK har blivit klart bättre än förra året, så all cred till dem idag. Men vi får in några fina mål på deras misstag vilket gör att vi kan vinna idag,

Sedan spinner samtalet över i att media har underskattat Dalen.

– Man tippade ju oss utanför slutspel inför säsongen, men vi har spelat bra och förtjänar att ligga där vi ligger. Så en viss underskattning från media, men inte från motståndarna. För det är många lag som hatar att spela mot oss för att vi har en stark defensiv. Och då blir det ju inte sämre att vi utvecklats offensivt även i år, fortsätter hon.

Som en parentes i ärendet ska dock sägas att denna blogg, som bör falla in under samlingsnamnet media, tippade Dalen femma i årets serie…

***

Herrarna hade en mycket tuff uppgift på det vidriga golvet i Fyrishov. Det slutade med förlust – 7-3 (sista i öppet mål).

Dalen ska enligt mina rapporter ändå ha gjort en bra och stabil insats.
Och enligt höjdpunktsvideon, som jag länkar till längst ner i inlägget, så är det några nybörjarmissar som blir kostsamma. Tänker inte minst på att man bjuder på ett HAV av kontringsyta för Stenberg i sitt egna powerplay.

Sportnu.se:s Gustav Pettersson var på plats i Fyrishov och säger så här om matchen:

– Storvreta var det klart spelförande laget i första halvan av matchen och ledde där med 3-0.
Dalen kom visserligen tillbaka spelmässigt men Storvreta kändes som det bättre laget den här dagen. Dock var Dalen nära vid 3-5 läge där Storvreta mest slog ifrån sig.

Vidare hyllar han Alexander Bodéns insats.

– I Dalen var Alex Boden klart bäst och var inblandad i alla tre målen. Sett till dagens insats borde han ha varit med i VM-laget.

(Kul att Alex var bra! Men alla rightare som fick spela i VM gjorde det riktigt bra och dessutom var Galante Carlström skadad. Kevin Björkström gör 6+1 i sin första match efter uppehållet och där har vi också en som ”för dagen” borde ha varit med i VM)

***

Dalen-tränaren Iiro Parviainen, som för övrigt ska på arbetsintervju i dag, sa så här efter matchen:

– Vi hade pratat om att spela agressivt men det var först efter 0-3 vi började göra det. Vi måste vara mer effektiva och våga vara aggressiva från start mot ett lag som Storvreta. Så är det bara.

På lördag väntar AIK hemma för Dalen.

Höjdpunkterna från matchen hittar du HÄR.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *