Helgsummering (D1)

Umeå City lyssnade på mina kritiska ord inför matchen. Det gällde att vinna!

Så blev också fallet. Med blygsamma siffror – 4-2.

Matchen var rejält tillknäppt. Efter 47 minuter var ställningen bara 1-1. Då klev Citys stjärna Marie Häggström in i leken. Hon gjorde både 2-1 och 3-2 innan hennes anfallskollega Lina Wågström satte spiken i kistan.

Förstafemman med Malin Sjöberg, Johanna Andreassen, Frida Gran, Marie Häggström och Lina Wågström producerade samtliga mål för City.

– Vi var inte bra i inledningen av serien men tycker att idag spelade vi riktigt bra och kurvan går hela tiden åt rätt håll, säger en mycket belåten hemmatränare i form av Harri Lind till umeacity.se.

Resultatet gör att City för tillfället är på säker mark. Det gör också att Mora dras in i bottenstriden.

***

Det lag som istället hamnade under strecket är Ulf Hallstenssons Notviken. De föll i förlängning mot Iksu Ungdom i helgen – vilket i och för sig var en stark insats av gästerna.

Lagen följdes åt målmässigt hela tiden men Iksu borde kanske ha sett till att gå ifrån när man ledde med både 4-3 och 5-4. Istället kunde gästerna kvittera gånger två. Det ledde till slutresultatet 5-5 och förlängning.

Väl där klev Malin Nilsson fram och avgjorde med blott en minut kvar av förlängningen. Det var hennes första poäng i matchen. Iksu hade nämligen ett rätt utspritt målskytte – precis som vanligt. De övriga målen gjordes av Sandra Johansson, Mikaela Palmér (som nätade mot sitt gamla lag), Nina Sorsa (som också brände en straff), Emma Hamrén och Wilma Hortell.

De två poängen gör att Iksu fortfarande hänger med i toppstriden. I nästa omgång får laget verkligen bekänna färg då Skellefteå står för motståndet. En högintressant match!

Uppsala lär inte tappa poäng mot Mora så Skellefteå har inte råd att tappa några poäng där…

…ett Skellefteå som vann knappt nere i Skyttis mot Övik med 5-3. Segern grundlades helt och hållet på en kanonstart. Skellefteå gick nämligen upp till 4-0 innan Övik vaknade till liv.

I tredje perioden reducerade hemmalaget tre gånger om upp till 3-4, men då klev Josefin Lundqvist in och avgjorde med hennes andra mål för dagen.

Tvåmålsskytt blev också Lisa Andersson som gjorde matchens två första mål.

Talangen Alice Granstedt (född -97) fortsatte att leverera poäng. I den här matchen blev det 1+2. Ser fram emot att se henne spela!

***

RIG Umeå hade naturligtvis inga som helst problem mot megajumbon Söderhamn (som snittar 2.7 mål per match)

Saken var med andra ord mer eller mindre klar efter den första perioden då RIG ledde med 3-0. I andra perioden reducerade hemmalaget till 1-3 men därefter gjorde RIG alltså fem raka mål.

I en match som knappast går till historien blev Nathalie Jakobsson ensam om att göra två mål.

***

IBF Dalen såg till att toppstriden blir lite mer spännande genom att knipa en poäng på bortaplan mot FBC Uppsala – en riktigt stark prestation!

Hemmalaget vann skotten med 41-18 vilket säger en del om matchbilden – men Dalen stred som sårade och kontrade effektivt.

Bedriften blir extra stark av att Dalen hämtade upp ett 3-1 underläge i den sista perioden. Sandra Hjortborg hann dessutom med att bränna en straff. Ett starkt boxplay räddade också en kritisk situation i slutet på matchen.

Lagkaptenen Felicia Lilja blev den som satte kvitteringen. Martha Hällgren och Sandra Hjortborg gjorde de övriga målen.

Poängen bådar gott inför framtiden och jag kan lova att många Skellefteå-anhängare jublade över resultatet.

***

Avslutningsvis noterar vi att RIG Umeå spelar mot Örnsköldsvik ikväll och att den högintressanta matchen mellan Iksu Ungdom och Skellefteå spelas imorgon.