Helgsummering (H2)

Vi börjar i fredags då Hörnefors tog emot serieledarna GUIF hemma i Bråvallahallen.
En strid som GUIF gick vinnande ur med 6-8 (3-2, 2-4,1-2 ).

Henrik Sjöström gav GUIF ledningen men sedan handlade det mesta om Hörnefors i den första perioden. 3-2 till HIF efter 20 minuter.

Andra perioden blev jämn och händelserik. GUIF kom igång lite mer och kunde gå ifrån till en ledning med 6-5 inför den sista perioden.

Väl där visade det sig vilka som var kyliga. HIF drog på sig FYRA utvisningar i den perioden och det var naturligtvis alldeles för mycket i en så pass jämn match.

GUIF ryckte därmed ifrån och vann till slut relativt komfortabelt.

Noterbart är att brunkarbacken passningsgeniet Anders Erlandsson spelade fram till de tre första målen i GUIF.

Henrik Sjöström, Johan Flinkfelt och Petter Lundström blev tvåmålsskyttar. ”Flinken” gjorde båda sina mål i powerplay – tänk att han lyckats tjata till sig en plats där!

Min kollega ska även ha stått för ett bättre svandyk i matchen. Huruvida det var den eller något annat som gjorde att han fick skriva autograf efter matchen vågar jag inte spekulera i.

I Hörnefors var Marcus Königsson ensam tvåmålsskytt. Båda gångerna utan assist dessutom. Brorsan Johan gjorde 1+1 liksom Martin Bjuggstam.

Tungt med två hedersamma förluster på raken för HIF. De får se till att ta revansch mot Nätra i nästa omgång (som spelas den 12:e januari…).

***

Umeå IK föll tungt hemma mot Vindeln med 5-11 (1-5, 0-3, 4-3). Detta trots att man vann skotten med 30-22.

Man behöver inte vara en kärnfysiker för att räkna ut att Vindeln gjorde mål på 50 % av sina skott. Skaplig utdelning…

UIK kom helt fel in i matchen och låg under med 1-8 efter två perioder. Detta trots att Ted Karlsson, som fortfarande väntar in sin dom, gjorde 1-0 redan i matchens andra byte.

Robert Lövgren, Tobias Sjögren och Erik Byström blev tvåmålsskyttar i ett Vindeln som stod för en imponerande laginsats. I och med segern lämnar Vindeln dessutom den mindre charmiga jumboplatsen.

Jonathan Granath blev tvåmålsskytt för UIK och Cim Aldeman Haara, ett namn jag aldrig hört förut, gjorde 1+1.

De två offensiva hoten Jim Johansson och Jerry Eriksson är fortsatt avstängda och spelade därför inte matchen.

En tråkig händelse från matchen är att unge Martin Fjällström drog på sig matchstraff 3 i slutet av matchen med en utvisning för protest mot domslut. Om man får tro kommentarsfältet nedan så handlade matchstraffet om ett verbalt utspel.

Umeå IK har jobbat aktivt med att stävja dessa händelser på slutet så det förvånar mig att man som spelare inte visar upp en större respekt gentemot det.

***

IBK Umeå Norr hade inga problem att avfärda Skellefteå IBS. Jag var där och kikade en stund innan Umeå City matchen började och då såg det ut som att det fanns stora ytor i gästernas försvar.

Rutinerade David Morén, född -74, gav dock gästerna ledningen och firade på ett smått legendariskt vis. Men därefter kom det mesta att handla om det orangea hemmalaget där målvakten Patrik Andersson för övrigt spelade vänsterback.

Det blev då inga poäng för Patrik – som kanske är ett större offensivt hot med sin kastarm…

Som alltid är det skoj att se Daniel Pettersson lira. Han har en smått unik spelstil som alltid kommer att tilltala mig. Synd att han inte har mer tid att satsa på innebandyn.

Tobias Jonsson blev dock poängbäst genom att göra fyra mål och en assist.

***

Obbola tog hem en riktig krigarseger mot Nätra med 5-3 (1-0, 2-2, 2-1).

William Henriksson gav OIK ledningen i den första perioden som i övrigt mest kom att handla om utvisningar från de båda lagen.

I andra perioden spelade Henriksson fram Viktor Lindström som utökade till 2-0. Under ett par ödesdigra sekunder gjorde Nätra två snabba mål upp till 2-2 – men de grönklädda kunde repa sig och återta kommandot genom Oskar Granberg.

I tredje periodens början gav Viktor Lindström ännu mer andrum till sitt lag genom att göra 4-2 med sin andra kasse för dagen.

Robin Årebrand Lindqvist satte sedan spiken i den berömda kistan.

En riktigt stark seger av Obbola! Man spelade ett klockrent försvarsspel och höll bra koll på gästernas stjärna Björn Jansson som fick lämna planen poänglös (han missade en straff på 19.59 i den sista perioden).

***

Sist men inte minst har vi då kvar att rapportera från matchen mellan Sandåkernskamraternas IF och IK Superior performance in florrball. De två längsta lagnamnen i serien.

En match som hemmalaget vann med 9-7 (1-0, 5-4, 3-3).

Som ni ser på periodsiffrorna så hände det mesta i rond två och tre. Den första perioden var rejält tillknäppt innan det hela öppnade upp sig.

Mattias Grahn – tillbaka i laguppställningen – gjorde 2+1 för kamraterna. Johan Persson gjorde två kassar och Richard Konradsson gjorde 1+2. Som ni ser är det inga extrema poängskördar från någon trots nio mål framåt. Det tyder på att segern var en laginsats.

I SPIF förde Thomas Lindgren en ovanligt anonym närvaro men han lämnade planen med två poäng till slut. Jens Bolin och Erik Öhman gjorde två mål var. Öhman gjorde även två ”ass” i matchen.