Sandåkern torskade igen

Den dystra trenden fortsätter för Sandåkern i herrarnas Allsvenskan Norra. Under lördagen var man nära poäng igen när man mötte nästjumbon FBC Uppsala – men hem åkte man tomhänta. 8-7 blev slutresultatet trots Sandåkern-press i slutet av matchen.

Båda lagen var för dagen förstärkta från »sitt« Superligan-lag. Sandåkern kom till spel med Dalens Kim Lundström, Simon Sedin och Pontus Ericsson, medan FBC Uppsala kunde matcha en kedja från svenska mästarna Storvreta.

Men fram till halva matchen var spelad såg det väldigt bra ut för Sandåkern. Man hade en välförtjänt 1-4-ledning, med bud på mer mot det darriga FBC Uppsala-försvaret. Sandåkern hade hittills gjort några väl enkla mål – men enkla mål kommer när man spelar bra.

Målskyttar fram tills dess var Simon Sedin x2, Joakim Hagenmalm och Jesper Fransson.

Så hände, som så många gånger förr, något. FBC Uppsala lyckades göra fyra mål på lika många minuter och då var matchen vänd. Uppsalas skickliga Christoffer Carlsson och Nicklas Paulsson stod för två mål var.

Sandåkern lyckades dock kvittera innan andra periodens slut genom Kim Lundström, och ta ledningen genom Joakim Hagenmalm innan tidigare nämnda Christoffer Carlsson kvitterade med sitt tredje mål för dagen.

I det läget hade FBC Uppsala tagit över matchen och några minuter senare kom ledningsmålet efter en vacker soloprestation från Uppsala-spelare.

Med fem minuter kvar så lyckades FBC Uppsala uttöka sin ledning på styrning från nära håll. Då kändes matchen avgjord, men Sandåkern lyckades skapa lite nerv i matchen när Jesper Fransson sköt sitt andra mål för dagen när man plockat ut målvakten. I slutet av matchen pressade Sandåkern för en kvittering, men FBC Uppsala lyckades reda ut stormen.

8-7 blev slutresultatet.

***

Fortsätter Sandåkern spela som i lördags så kommer poängen börja trilla in snart. Inte för att det räcker till att klara sig kvar i serien, men noll poäng är nästan litet komprometterande.

Kul att Jesper Fransson fortsätter göra mål. 14 mål på elva matcher är inte fy skam.

Nu på fredag väntar ett svårt derby mot Umeå City för Sandåkern. City som såg väldigt bra ut mot Mora lär bli en svår nöt att knäcka för jumbon.

FBC Uppsala var alltså innan matchen nästjumbo med fem poäng ned till Sandåkern vilket betyder att det nu är åtta poäng upp till elfte plats. Till säker mark är det tolv poäng – och Sandåkern har dessutom en match mer spelad än alla andra lag förutom Sirius.

Det ser helt enkelt becksvart ut för de rödvita.