Iksu fick äntligen vinna igen

Efter tre raka matcher utan vinst var Iksu mer eller mindre tvungna att slå Rönnby på hemmaplan. Så blev också fallet – Iksu vann en spännande tillställning med 5-4.

Min chef Tomas Ruuth har gjort ett eminent jobb från matchen på sportnu.se och jag väljer att helt enkelt klistra in det som han har skrivit här;

Regerande svenska mästarna Iksu slipper krisrubrikerna i jul. Efter tre raka matcher utan seger vann man i dag igen. – Segern är det enda jag bryr mig om, säger tränaren Jocke Sjöström.

I januari 2008 förlorade Iksu tre raka matcher i damernas superliga. Inför dagens match mot Rönnby hemma hade Iksu tre raka matcher utan seger, varav två förluster.

Sedan elitserien startade 2006/07 har det aldrig hänt att Iksu gått segerlöst fyra matcher i rad.

Därför var 5-4-segern oerhört efterlängtad.

– Jag sa det inför matchen, jag skiter hur vi vinner eller vad som händer på planen, bara vi vinner. Och det är raka motsatsen till hur vi brukar tänka, säger tränaren Jocke Sjöström.

Det blev seger. Men den satt långt inne. 5-4-målet kom efter 15.57 av tredje perioden (Victoria Wikström, fint framspelad av Josefina Eiremo och Therese Andersson). Därefter hade Rönnby två jättelägen att kvittera i slutsekunderna då man hade tagit ut målvakten.

– Det här var skönt. Nu kör vi två veckor indviduell träning innan vi återsamlas igen, säger Iksutränaren vars lag möter IBK Dalen hemma 9 januari då superligan drar i gång igen.

Summera hösten?

– Bra fram till europacupen. Sedan har vi tränare gjort ett felval, vi har haft så mycket skador och sjukdomar att vi skulle ha jobbat med grunderna och inte dragits med att det ska se så bra ut hela tiden, säger Sjöström.

– Men tittar vi på säsongsplaneringen känner jag lugnet, vi har så mycket mer att ge med det här laget.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *