Väntad segrare i derbyt

Johan Flinkfelt är normalt sett den som skriver om Allsvenskan, men då han flytt staden för julfirande någonstans i Norrlands djupaste skogar får jag lov att träda in med några tankar från kvällens derby mellan Umeå City och Sandåkern.

Umeå City vann precis som väntat. Detta med siffrorna 3-6 (1-2, 1-3, 1-1).

Sandåkern å andra sidan åkte på säsongens tolfte raka förlust.
Den här och några till är dock förluster med flaggan i topp (om det är till någon tröst).

Sandåkern började faktiskt bäst och tog också ledningen fullt rättvist genom måltjuven Jesper Fransson. Detta fint framspelad av Joakim Hagenmalm – som med sin nyklippta frisyr snurrade friskt med sina motståndare.

City fick dock en snabb replik via Erik Forsgren som styrde in Andreas Holmgrens backskott. Bara minuter senare skickade Holmgren in ett höstlöv på mål som letade sig in bakom en snopen Niklas Ivarsson i SSK-målet.

Ivarsson var även olycklig vid Emil Johansson ”runda-kassen-och-skjuta-som-foppa-mål”. Dessa två målvaktstavlor, samt skadorna på skicklige backen Joel Bäckström och kaptenen Magnus Johansson, kom att bli dyrbara faktorer i Sandåkerns förlust.

Timmy Nyberg reducerade visserligen till 2-3 (även det en målvaktstavla) men efter det kunde Citys skarpskyttar Kristoffer Rådström och Peter Reinholdt trycka dit varsin boll. ”Peppes” mål var riktigt snyggt då han i PP snärtade upp den i steget.
”Råde” valde, helt korrekt, att inte fira målet mot sina gamla kamrater.

Inhoppande Johan Andersson, som haft en hel del strul med sjukdomar i höst, gjorde Citys sista mål, fint framspelad av Erik Nilsson.

Vikarierande kaptenen Mattias Adolfsson tröstmålade i slutskedet av matchen för SSK.

***

Annars då?

Umeå City hade fyra före detta SSK-spelare i truppen. Målvakten Simon Brändström, Christoffer Sjöström, Kristoffer Rådström och Peter Grönroos.

Sandåkern hade en spelare som representerat Umeå City i Joel Bäckström.

***

Det var ett rätt snällt derby får man lov att säga – men det hettade till lite grann också.

Joakim Hagenmalm, vars överkropp mer och mer börjar likna gymkollegan Mattias Adolfssons, fick t ex in en rejäl tackling på Peter Grönroos som föll olyckligt in i väggen.

Den onödiga utvisningen, tagen i väldigt offensiva regioner av planen, blev också dyrbar för SSK då City gjorde sitt 5-2 i det numerära överläget.

Nyss nämnde Adolfsson var dessutom inblandad i lite småtjafs i slutet mot bland annat Grönroos. SSK:s hjältar visade kanske på detta sätt vad de tycker om ”PG:s” övergång…

Personligen tycker jag bara det är roligt att det hettar till lite grann. Om känslorna försvinner blir det inte alls lika underhållande att kolla på.

***

Julsemlan lär ha varit god. Jag höll mig faktiskt från att köpa en!!! Hade inga kontanter.

***

Citys stjärnduo Johan Nilsson och Erik Nilsson gjorde ”bara” ett assist var.
Det visar på att det finns en hel del bredd i det blåklädda laget.

Om City ska pressa Sirius (och/eller Thorengruppen) hela vägen in i kaklet kommer det dock krävas att denna duo hittar igen den form vi är vana med att se.

***

Det var bara en undertröja på planen!
Skönt att äntligen få se Vidar Tiréns underarmar igen.
Det ryktades dock på läktarplats om att han hade glömt den hemma.

Nu väntar vi bara på att Robin Darstedt i SSK ska börja glömma sin också.
Om inte så kan han väl åtminstone fixa en röd som matchar tröjan (Vidar har ju t o m en som matchar Citys bortaställ).
Tomten kommer ju snart och han gillar ju rött…

***

Citys seger gör att man hakar på i toppstriden. I nästa omgång väntar Huddinge borta. Ett Huddinge som alltså spelar mot Thorengruppen den 23:e.

I samma omgång som denna vann Sirius enkelt mot Balrog med 2-8.
Balrog har verkligen problem med sin offensiv!

Förlusten gör också att Balrog hursomhelst är under strecket efter 11 spelade omgångar (Haninge och Gävle har chans att rycka ifrån).

Vem hade trott detta om en av seriens förhandsfavoriter?!

8 kommentarer

 1. Haha. Att lägga krut på att Darstedt har underställ är väl ingen grej? Han joggar ju bara runt i pauserna och lallar och är ljusår från att platsa i allsvenskans sämsta lag(förmodligen genom tiderna). Han borde nog ha klivit ned till Sandåkernkamraterna.

  MVH Robban

  • Vill inte påstå att jag lägger något krut på det… Tycker bara det är svårmotiverat att ha ett underställ i INNEbandy.

 2. Tyvärr har SSK en alldeles för tunn trupp. I dagsläget tror jag knapp att man får ihop 3 femmor (även innan skador på Joel o Mange). Ska man klara sig i allsvenskan så krävs det fler spelare och fler spelare som vågar framåt och även bakåt.. Det blir tufft för laget att peppa sig resten av säsongen – nu är det ju bara en vinst i sig att slippa ha 0 poäng. Laget är bättre än så.

  Och hade domarna varit mer vakna..så hade de sett att det var faktiskt samma målskytt till alla SSK:s mål..

   • Ja precis det jag sa.. På andra målet är jag inte helt säker men 3.e målet var garanterat 2 ggr i mål..Men det är ju det som är lite av charmen med spelet – att det går fort.

    • Intressant att du kan garantera att den bollen var inne just med tanke på hur snabbt det går 🙂 Från min synvinkel såg det verkligen 50/50 ut. Men det spelar ju mindre roll med tanke på att det hursomhelst blev mål några hundradelar efteråt.

  • Så kan det vara. I ”Rådes” fall lämnade han för att testa vingarna i SSL. Nu spelar de i samma serie. Jag tycker det är en fin gest att inte fira. Som t ex Henke Larsson då han gjorde mål mot Celtic med Barcelona 🙂 (Ett lite större sammannhang…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *