Målsnålt när TBS vann

Hemma i Piteå. Då kom passande nog TBS Umeå på besök till Norrmalmia Sporthall. Ett TBS som gjorde det bästa av visiten och vann en med innebandymått mätt extremt målsnål match med 2-3. – När man såg matchen mot Luleå släppte TBS in mål på allt och idag bara två insläppta mot Wibax, det är riktigt bra, summerar från Thorengruppen inlånade Mattias Öredal.


Öredal i Thorengruppen-stället.
FOTO: Michael Lundström 

TBS tog tidigt ledningen i matchen, så tidigt som i den andra matchminuten. Den fortfarande blomkrukeliknande försvararen, också han inlånad från Thorengruppen, Viktor Borg, lyrade en boll från mittplanen, menad som passning, som förvånande nog gick förbi Wibax målvakt Oscar Öberg och in i mål.

Resten av perioden var ett ställningskrig där TBS var det lite bättre laget. Det utan att något av lagen egentligen skapade riktigt heta chanser. Men så plötsligt blev Victor Nensén fri i slottet efter Wibax-slarv och drog upp ett distinkt dragskott i nättaket. 0-2-ledning för TBS efter första således.

– Vi kände direkt att det var ett tufft Wibax vi fick möta idag. Tuffare än det gamla Piteå då de hade legender som Andreas Morén och Jan Persson. Men det ska vara tufft och hårt, menar Öredal.

I den andra perioden reducerade Wibax tidigt i power play, men omedelbart efter tog TBS tillbaka ledningen när Öredal vackert styrde in en fin passning från avige Erik Boström.

– Det var en fin passning från Erik och jag fick till någon konstig styrning som letade sig in, beskriver målskytten själv målet.

Efter 1-3-målet tog Wibax över matchen, men TBS försvarade sig bra och när Wibax väl kom till avslut stod duktige målvakten Johan Bernmark i vägen.

I mitten av tredje perioden lyckades Wibax reducera till 2-3 men närmare än så kom inte norrbottningarna. Man försökte med att plocka ut målvakten, men var aldrig riktigt nära att kvittera.

– Riktigt skön seger. Johan i målet är riktigt bra idag och det är mycket tack vare honom vi vinner idag. Nu är det match imorgon med Thoren i Stockholm. Kroppen känns rätt mör just nu, jag fick ganska mycket smällar idag, avslutar en leende Öredal.

***

Målsnålt, inte så välspelat – men faktiskt en rätt underhållande match. Så skulle jag beskriva matchen. Både TBS och Wibax försvarade sig bra och chanserna blev väldigt få. Att dessutom lagens bästa spelare var målvakterna gjorde också sitt till.

Tycker förresten att något Umeå-lag borde försöka hugga på Wibax målvakt Oscar Öberg. I gårdagens Piteå-Tidningen intervjuades han inför matchen, där han säger att han gärna skulle spela i ett lag från Umeå. Han är en storväxt målvakt som påminner ganska mycket om Thorengruppens Erik Ställ med sitt lugn och just storleken. Han är redo för en högre nivå.

Förutom målvakten Johan Bernmark var Öredal, inlånade Fredrik EdholmViktor Borg och pigge Anton Bergström bra i TBS. Vill dock framhålla en stark laginsats – att vinna i Piteå är erkänt svårt. Det ska TBS ha en eloge för.

Och just ja. God jul!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *