Dalen besegrade Granlo

Jobbade länge, länge igår, och sov också länge, länge idag så min rapportering från Dalen – Granlo fick faktiskt lov att vänta till nu. Det är trots allt jullov.

***

Det är så nära ett derby det kan komma för Dalen i årets Superligan. Själv ler jag litet syrligt åt att kalla matchen för derby; det skiljer trots 26 mil mellan städerna – ungefär samma avstånd som Umeå och Luleå, vilket man knappast skulle kalla ett derby.

Kanske är termen, som våra kära vänner hos sportnu.se använder, »Slaget om Norrland« mer aktuellt. Lite på grund av det här, kanske, eller kanske på grund av att Granlo inför säsongen »plockade hem« två av Dalens absolut främsta spelare i form av Johan Samuelsson och Robin Nilsberth. Två herrar som kan titulera sig för världsmästare, dessutom.

Dessutom de två spelare som den 20 man starka Granlo-klacken sjöng mest om. En klack som höll ganska bra stämning, även om det är lite tamt att använda sig av trumma (kan de till och med haft två trummor, såg inte riktigt).

Så till (den jämna) matchen som Dalen till slut vann med 8-5. Efter att Samuelsson spelat fram Jonas Berglund i PP så satte sig Dalen i förarsätet. Johan Eriksson vände matchen på två minuter i mitten av första perioden med två mål från nära håll.

Eriksson fortsatte sedan sin lyckosamma dag med att först skjuta viktiga 4-3 efter att Dalen bjudit Granlo från 3-1 till 3-3 med två klumpiga utvisningar, sedan gjorde han, åtta minuter in i sista perioden, det matchavgörande 6-4 efter en tilltrasslad situation. Det bara minuten efter att Simon Sedin vackert skjutit 5-4 över axeln på målvakten vid ett friläge.

Granlos duktige back John Lehnberg reducerade visserligen till 6-5, men när Granlo plockade ut målvakten avgjorde istället Dalen och Andreas Berglund i tom bur. Med fyra sekunder kvar, och med Umeå-bekantingen Daniel Jernberg på botbänken, putsade Dalen på siffrorna ytterligare och fastställde slutresultatet 8-5.

***

Gillar verkligen Eriksson som komplement till Alexander Bodén och Ketil Kronberg. Passar perfekt när de cirkulerar runt mål medan han står framför kassen. Parkerad.

Jag tyckte att Dalen var det bättre laget och vann rättvist. Man förde spelet utan att man tillät att Granlo fick några direkt farliga kontringar – och det är Dalen-försvaret som varit tajt hela säsongen som ser till att det blir så.

Andreas Berglund såg riktigt het ut genom hela matchen och fick välförtjänt hänga dit en boll i tom bur. Han ser bättre och bättre ut för varje match jag ser Dalen. Även Thomas Holmgren plussas – förstås tillsammans med Johan Eriksson som är lagets stora segerorganisatör med fyra mål och fem poäng.


Eriksson firar en kasse tidigare i år.
FOTO: perwiklund.se/innebandy.se

Dalens tränare var nöjd med matchen.

– Vår genomgående bästa match i år sett till 60 minuter, säger Iiro Parviainen till sportnu.se.

Segern gör att Dalen nu ligger på sjätte plats i tabellen – men ner till den förödande niondeplatsen, vilken innebär missat slutspel, skiljer bara målskillnad(!). Det är alltså fyra lag på 21 poäng. Bland annat Granlo tillhör den klumpen med sin åttondeplats.

4 kommentarer

  1. Hur kan det vara tamt att använda sig av trummor? Det gör väl i princip alla Sveriges klackar?

    Synd att Umeå publiken inte bjöd upp, lika tyst och tråkigt som vanligt i Exel Arena

    • Det gör nog de flesta av Sveriges klackar ja. Personligen anser jag inte trummor vara en god del i läktarkultur. Svårt det där; är man få är det svårt att få igång ett något tryck utan trummor.

      Ja, rent stämningsmässigt är EXEL Arena bedrövlig. Märktes knappt att det var 1600 personer på matchen. Det är synd.

  2. Varför tog Dalen timeout med sex sekunder kvar? Ligger det någon mer bakom det? Man tar inte timeout med två bollar upp och så lite tid kvar – det gränsar till osportsligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *