Västmanland och Värmland vann!

Västmanland är svenska mästare för pojkar 15 efter att ha finalbesegrat Stockholm.

Det som på förhand kändes som en riktigt tajt match där det var svårt att sia om slutresultatet blev till slut en ganska komfortabel seger för Västmanland.

Drygt tio minuter in sköt duktige Fabian Berg 1-0 ur snäv vinkel – och i andra perioden fick Västmanland utdelning i det power play där man inte varit jättebra under turneringen. Det när Stockholms Rickard Askebjer satt på botbänken för en väldigt onödig utvisning för felaktigt byte(!). Emil Eriksson var den som agerade skarprättare, framspelad av Fabian Bergs brorsa Simon.

2-0 som hann bli 3-0 innan Daniel Johansson vackert fintade ner Stockholms duktige målvakt på ett straffslag och gjorde 4-0. Ett mål som definitivt dödade matchen. Stockholm reducerade två gånger till 4-2 vilket blev slutresultatet.

Jag imponerades stort av Västmanlands keeper Emil Lilja som utsågs till såväl matchens bästa spelare som bästa målvakt i turneringen. Följsam med ett gott spelsinne vilket förelåg många fina räddningar. Blev litet besviken på Stockholms anfallsspel; stationärt och väldigt statiskt. Då är det svårt att göra mål. Poängligavinnaren Sebastian Johansson försökte men var alldeles för ensam.

Västmanland värdiga vinnare i matchen.

***

Och det blev inte bara en finalförlust för Stockholm, för även på damsidan gick man på pumpen. Värmland var numret större än sina motståndare och spelade ett rakt och enkelt anfallsspel vilket ledde till många bra chanser.

Här var det jämnare, men också här sprang laget som skulle vinna ifrån, även om det inte var på samma sätt som på pojksidan. Ebba Hultin, duktig för dagen, pyttsade redan 42 sekunder in – sedan power play-bombade Filippa Rutgersson in ett slagskott mellan benen på Stockholms målvakt Ebba Odenman.

Ett mål som blev matchavgörande. Båda lagen hade svårt att skapa riktigt heta chanser under en och en halv period innan Stockholms lagkapten Julia Croneld kom från ingenstans och gjorde ett av de snyggaste målen i turneringen när hon bollade upp och knackade in den på volley.

Croneld hade bara minuten senare det som kom att bli Stockholms farligaste chans med ett stolpskott. Värmland spelade smart av resten av matchen och Stockhom var – Cronelds chans borträknat – aldrig riktigt farliga.

Värmland väldigt värdiga vinnare av matchen. Tyckte aldrig Stockhom kom upp i vanlig standard utan verkade tagna av stundens allvar (men det är ju knappast underligt…).

***

Till slut vill jag tacka alla som har gjort den här turneringen möjlig. Ett helt fantastiskt jobb har ni gjort, där ute. Alla inblandade.

3 kommentarer

  1. Tjena boys.

    Tycker ni ska skriva om hur det kommer sig att båda! länslagen var verkligen sämst när det gäller i p15flickor/pojkar SM i helgen i Umeå.
    Är det inte dax att förbundet tar in andra ledare än de gamla rävarna som nu varit så länge, att underprestera så kapitalt trots att man var guldfavorit i båda klasserna och i de avgörande lägena totalt misslyckas av både pojk/flick måste kanske göra att förbundet någon gång kanske kan se sig själva som nånting annat än bäst och experter utöver det vanliga.
    låta andra åsikter , inspirationer komma till tals för det var synd om lagen som kunde så mycket mer men aldrig fick visa det…

    dålig coachning på både pojk/flick sidan.

    TACK!

    • Tycker att du har helt fel . De tränare vi haft har verkligen gjort allt för oss. Att skrika på tränarbyte då vi var ett mål från å ta Västerbottens första 15-medalj nånsin visar bara hur lite du kan, minsann. Om du nu kan så mycke om hur de skulle coachatt annolunda får du gärna skriva de.. /Stolt för de vi gjorde boys/

  2. Tja, det är en intressant åsikt i ämnet. Jag tycker kanske det är lite hårt att säga att lagen var favorittippade på både flick- och pojksidan. Tycker också att kvartsfinal inte är bra, men samtidigt – det är godkänt. Även om man, med all rätt, siktar högre.

    Det var tajta matcher när man förlorar. Kanske är det dålig coaching. Kanske är det missflyt.

    Håller nog med dig om att ombyte förnöjer, annars. Är tyvärr inte så jättebra insatt i hur det ser ut och har sett ut med Västerbottens länslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *