Toppen mot botten i derbyt

Ikväll är det derbymatch igen, och den här gången är det Sandåkern som står som hemmalag när man tar emot Team Thorengruppen.

Ingen lätt uppgift för Sandåkern, förstås. Efter tolv omgångar är man obönhörligt sist med tretton poäng upp till säker mark. Till det ska man tillägga att man gjort näst minst mål och släppt in flest av alla.

Ännu svårare blir det när man betänker att man möter serietvåan Team Thorengruppen som är trea i målligan och släppt in näst minst antal mål.

Min kollega Innebandyläktarcoachen lade fram intressant statistik i veckan när han påpekade att Thorengruppen har haft det som svårast när man mött lag från bottenträsket. Det är vad jag kan se som talar för Sandåkern ikväll. I övrigt har jag svårt att se hur Sandåkern ska lyckas knipa poäng; Thorengruppen är det klart starkare laget av de två.

Lagen möttes i den andra omgången då Thorengruppen sprang ifrån och vann med 9-5. Som mest ledde man med 8-3. Från den matchen var det mest utmärkande Jakob Arvidssons snabba tre poäng i den första perioden, samt även det faktum att Rasmus Larsson spelade och gjorde mål – Larsson som haft stora problem med skador och ännu inte riktigt är redo för spel till dagens match. Robin Darstedt gjorde även sitt första allsvenska mål i den matchen.

Poängbäst i årets Sandåkern är Joakim ”Bagarn” Hagenmalm med 20 poäng på tolv matcher, men det största utropstecknet i mina ögon ligger i Jesper Fransson. Den högerskjutande snajpern har skjutit 14 mål så här långt och har totalt gjort 19 poäng. Ett bra facit från 20-åringen.

I Thorengruppen ställer vi oss frågande kring huruvida lagkaptenen Victor Öberg kommer medverka i kvällens match. Han tränade inte under onsdagen och har varit sjuk under två veckor. Ett solklart avbräck om han inte spelar.

Den tekniske virtuosen Erik Boström är tillbaka efter halsfluss och allt vad det heter – en spelare som enligt uppgift sett väldigt pigg ut under veckans träningar. Kommer med all sannolikhet att bilda ett dynamiskt ytterforwardspar tillsammans med duracellkaninen Oscar Lundin.

Thorengruppen kommer till kvällens match ha stuvat om i formationerna. Jag var själv och deltog i Thorengruppens träning under onsdagen, men med respekt till Örjan Lindberg och laget vill jag inte avslöja allt för mycket. Elias Conradzon är dock tillbaka i laguppställningen – så mycket kan jag säga.

Coach Lindberg var uppenbarligen nöjd med farten på sina spelare i veckan.

Matchen börjar klockan 19.00 och spelas på EXEL Arena!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *