Gästblogg: En alternativ syn

Vi har i dag en ny gästbloggare och man kan säga att det är en direkt replik på gårdagens inlägg från Erik Brännström, ordförande i Storvreta IBK:s sportkommité.

Det är Innebandyläktarcoachen härifrån Umeå som tycker till;

Igår gav jag mig in i en diskussion på Innebandybloggen utifrån gästbloggaren Erik Brännströms (EB) krönika. Den har tydligen hyllats av ett i stort sett enigt innebandysverige. Jag tillhör dom som inte gör det.

Varför då? Jo, för att det är naivt och utgår från felaktiga utgångspunkter. EB befinner sig i affärsvärlden och det märks. Han försöker överföra managementtankar från företag till innebandyvärlden. Redan där går det fel. De som rör sig i innebandyvärlden ingår inte i något företag eller tillhör en storfamilj. Innebandyn, liksom många andra idrotter, har en helt annan struktur. Dom viktigaste aktörerna där är spelarna, domarna, kringorganisationen, sponsorerna och publiken. Dom hör ihop på olika sätt som parter men med helt olika förutsättningar och på helt olika villkor.

Om vi, trots allt, ska fortsätta att prata i företagstermer så är publiken att anse som kunder och konsumenter av innebandy. Dom är inte där främst för att ta ansvar för sporten. Nä, dom är där för att få se roliga, spännande och intressanta matcher. Och där måste då dom aktiva ”leverera”. Så enkelt är det. Dom som jobbar runt laget vill samma sak. Domarna vill ha ett sjyst klimat att jobba i. Sponsorerna vill ha framgång och intresse för att deras investering ska vara lyckad.

Nycklarna till framgång och utveckling inom innebandyn ligger alltså inte i att alla ska vara så positiva som möjligt och vara beredda till att hoppa in och hjälpa till överallt. Innebandyns utveckling och möjligheter till högre status bland allmänheten ligger inte där. Den ligger främst i vad som presteras på planen.

Låt oss då börja där. Följande punkter kan vi först och främst ta oss an:

– Inför 0-tolerans mot protester mot domslut

– Ge domare större staus allmänt

– Ta bort för ny publik märkliga saker som att man kan få både straff och utvisning

– Begränsa antalet tekningar utifrån olika regler

– Ge möjligheter till att snabbt sätta igång spel vid frislag

– Minimera longörer, mera flyt

-Höj sargen bakom målen som ger möjlighet till sargreturer. Skott premieras.

Inga nya förslag. Det är jag medveten om. Men de förstgångsbesökare jag haft med mig resonerar kring dessa företeelse.

I spelet, showen finns innebandyns utveckling. Inte i att ”innebandyns storfamilj” ska bli mer positiv..

 

2 kommentarer

  1. Vem skall jag nu hylla,för att vara med i rätt Ib-gäng.Bara det inte kommer en tredje eller fjärde krönika.Skämt och sido, fortsätt debattera.Man måste kunna debattera all verksamhet, affärsvärlden liksom innebandyn.Det finns dock inte många ställen att framföra sina åsikter på,därför blir det på olika sociala medier.Är kanske därför det uppfattas dom gnäll och inte ett inlägg i debatten

  2. Fick inte med slutklämmen,fortsätt att ha åsikter,så när vi lägger ihop alla då kan allt bara bli bättre för innebandyn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *